Jerry Bruckheimer megint belevág a Top Gun folytatásába

A  producer közel három évtized után a folytatásban drónokat is bevetne – értesült a The Hollywood Reporter.

Top_Gun_96456980_215752c

Bruckheimer a pályafutására emlékező új könyve, a When Lightning Strikes, Four Decades of Filmmaking (Amikor a villám lesújt, a filmkészítés négy évtizede) bemutatásán beszélt arról, hogy 28 év után sem hagyja nyugodni a nagysikerű produkció folytatása.

 

Az 1986-ban készült Top Gun a hidegháború idején játszódik a haditengerészet San Diegó-i elit vadászpilóta-képzőjében, Tom Cruise-zal a főszerepben.

 

„Harminc éve akarjuk megcsinálni a folytatást, és úgy vélem, egyre közelebb és közelebb jutunk hozzá” – mondta a producer. Emlékeztetett rá, hogy annak idején Don Simpsonnal belevágtak a második epizódba, de fel kellett adniuk, aztán Tom Cruise is megpróbálkozott vele, de ő is feladta. „Most megint visszatértünk rá” – jelentette ki.

Tony Scott, az eredeti film rendezője 2012-ben meghalt, a Top Gun 2 egyike volt annak a három filmnek, amelyre készült, mielőtt öngyilkosságot követett el.

 

„A film alapötlete, hogy a pilóták fölött már eljárt az idő a drónok miatt. Cruise azonban bebizonyítja, hogy továbbra is fontosak. Szükség van rájuk” – magyarázta Bruckheimer.

A film egyelőre a kezdeteknél tart. Cruise-t lefoglalja számos munkája, ezért meg kell találni azt a lyukat a naptárjában, amikor forgatni lehet vele, a gyártó Paramount filmstúdiónak is megfelelő költségvetést kell biztosítania, és a rendezőt is ki kell választani – sorolta a folytatás feltételeit a producer.

-mti-