Ivan Reitman lemondott az új Szellemirtók-film rendezéséről

Ivan Reitman, az új Szellemirtók-film egyik fő motorja barátja, Harold Ramis halála miatt visszaadta rendezői megbízását és a továbbiakban producerként vesz részt a vígjáték elkészítésében – osztotta meg értesülését a Deadline.com hollywoodi filmes portál.

Ghostbusters_III_Movie3

A Sony Pictures 2015 elejére tűzte ki a forgatás kezdetét. A rendezői széktől megváló Reitman addig segít Amy Pascalnak, a Sony társelnökének új direktort találni a stúdió eddigi legsikeresebbnek tartott sorozatának folytatásához. A harmadik epizód létrehozásában producerként vesz részt.
A Sony jó ideje próbálkozik azzal, hogy egy újabb részt hozzon tető alá a Szellemirtókból, eközben a terv egyik legbiztosabb pontja mindvégig Reitman volt. A megvalósítást az is hátráltatta, hogy az elkészült két szellemirtós film egyik sztárja, Bill Murray nem volt hajlandó igent mondani a tervre, még csak el sem olvasta a mindenki megelégedésére szolgáló új forgatókönyvvázlatot. Reitman ugyanakkor megjegyezte, hogy Murray valójában sohasem zárta ki kategorikusan a részvételét.
A Szellemirtók 1984-ben került a mozikba Ivan Reitman rendezésében, az öt évvel későbbi folytatást szintén ő forgatta. Harold Ramis mindkét produkcióban játszott, és a forgatókönyveiket is jegyezte az ugyancsak a szereplődárdába tartozó Dan Aykroyddal együtt.

-mti-