Egy Bosszúálló DVD (teszt)

A Bosszúállók DVD-je éppen annyira prémium szimpla, mint maga a mozifilm. Jól árasítva, szép kivitelbe kapjuk meg a szuperhősöket.

 

Az év egyik legjobban várt filmje, az év egyik legjobban várt DVD-je. Hát igen, végre megjelent a Bosszúállók lemezen, és nem csak ez, de a végeredmény is nagy megelégedéssel tölt el. Máris sorra veszem amolyan, popcorn módra.

Külcsín

Egyfelől remek megoldás egy jól bejáratott plakátot nyomni a DVD borítóra. Így volt ezzel a Thor és Amerika kapitány is. Most az Avengers is ebben a cipőben jár. Másfelől azonban azt is sugallja, hogy nem volt olyan kreatív ötlet ami megállta volna a helyét borítóterv gyanánt. Ezt a gondolatot elhessegettem magamtól és örülök, hogy a jól ismert arcok a jól ismert képen a markomban vannak. Pláne, hogy a kiadvány mindössze 1.990.- forintot kóstál. Ez az igazi vásárló barát ár, tekintve, hogy premier filmről van szó.

A hátsó borítóhoz érve, kiderül tényleg nem a kreativitással volt a baj, szimpla, egyszerű, de mégis a S.H.I.E.L.D. aktákat idéző hátsó képet sikerült összehozni. Még kis szolid extrák fül is helyet kapott. A tokot kipattintva e sorok íróját könnycsorgásra kényszerített, hogy végre(!) van belső borító is. Ollé! A belső dizájn szorosan követi a külsőt és Tony Stark úgy nyúl a lemez felé, mintha meg akarná tőlünk kaparintani. Az összképet a puritán szitázású lemez rontja egy kicsit, de ne legyünk elégedetlenek. Arról nem is beszélve, hogy ebben a csicsás környezetben, egy újabb szín orgia már sok lenne. Azért az én szíven egy hangyányit mégis sajog, hogy csak szürkére telt.

 

Belbecs

Mit nekem a szürke lemez, ha olyan szép menüt kapok, mint az Avengersnél. A anyahajó szimpla tervrajzával nyitó menü azt jósolja, hogy itt nem csak egy kimerevített kép lesz az útbaigazítónk. És tényleg nem. Egy olyan mozgó menüt alkottak, ami egyszerre szolgálja ki az összes szuperhőst. Egyik sem kevesebb a másiknál. Ötletesen vált át egyik karakterről a másikra és mozgatja folyamatosan a szemgolyónkat.

A felszereltség ugyan szimpla, hiszen mindössze egy néhány percnyi werkfilmet kapunk extraként. Ám az alapelvárás 5,1-es magyar hang és az 1,78:1 arányú, piszok jó minőségű kép megvan.

Korábban fanyalogtam, hogy se egy delux kiadás, se egy papírtok, se egy digi, se fémtok, de most megenyhültem. Kétezer forintért ez a DVD egy nagyon jó vétel. Arról nem is beszélve, hogy a film a nyár nagy durranása volt. Szóval, mi indokolja, hogy ez a kiadvány ne legyen ott egy gyűjtő polcán? Semmi!

 A fotókért puszi Ivettemnek!