Filmbemutatók menetrendje áprilisig

Íme a Fórum Hungary premierjei.

 

Január 12. – Muppets (The Muppets) 

(r: James Bobin, fsz: Breki, Miss Röfi, Topi Maci, Gonzó, Animal, Jason Segel, Amy Adams, Chris Cooper, Rashida Jones és Walter)

Walter, a világ legnagyobb Muppet-rajongója. Amikor megtudja, hogy a gonosz olajmágnás Tex Richman (Chris Cooper)le akarja rombolni a Muppet Színházat, testvérével, Garyvel (Jason Segel) és annak barátnőjével, Maryvel (Amy Adams) elhatározzák, megszerzik a színház megmentéséhez szükséges 10 millió dollárt és összehozzák A Valaha Volt Legnagyobb Muppet Jótékonysági Akciót.

Január 26. – A párizsi mumus 3D (A Monster in Paris 3D)

(r: Bibo Bergeron, eredeti hangok: Vanessa Paradis, Sean Lennon, Adam Goldberg, Jay Harrington, és Danny Huston)

 

Párizs, 1910-et írunk. Pánik uralkodik mindenütt, hiszen egyre nagyobb az árvíz és ráadásul egy szörnyeteg ólálkodik a város falai közt. A párizsi mumus egy francia animációs családi kalandfilm, mely egy szörnyről szól, aki egy kertben lakik, és szerelembe esik az egyik legnagyobb francia sztárral.

Február 9. – Fogadom (The Vow)

(r: Michael Sucsy, fsz: Rachel McAdams, Jessica Lange, Channing Tatum)

 

A friss házasok túlélnek egy szörnyű autóbalesetet, de a feleség, Paige (Rachel McAdams) súlyos amnéziával tér magához a kómából, ezért férje (Channing Tatum) mindent elkövet, hogy újra elnyerje kedvese szívét.

Február 9. – Hadak útján (War Horse)

(r: Steven Spielberg, fsz: Jeremy Irvine, Emily Watson, Toby Kebbell, David Thewlis, Tom Hiddleston, Eddie Marsan, David Kross, Peter Mullan, Niels Arestrup, Benedict Cumberbatch, David Dencik, Geoff Bell)

A DreamWorks SKG és Steven Spielberg filmes műhelyéből érkezik idén a Hadak útján, mely egy nagyszabású kalandfilm minden korosztály számára, egyben pedig egy barátságról, felfedezésről és bátorságról szóló feledhetetlen utazás.

Február 16. – A szépség és a szörnyeteg 3D (Beauty & The Beast 3D)

 (r: Gary Trousdale, Kirk Wise, eredeti hangok: Paige O’Hara, Robby Benson, Richard White, Jerry Orbach, David Ogden Stiers, Angela Lansbury és Bradley Pierce)

 

A történet régi, mégis időtlen: egy kis francia falucskában él egy káprázatosan szép, megejtően bájos és okos fiatal leányzó, Belle, akit szabályosan üldöz szerelmével a jóképű, de durvalelkű, törtető Gaston. Egy napon Belle apját elrabolja a környéken magasodó kastélyban lakó, rettegett szörnyeteg, és „váltságdíjként” a leányt kéri. Belle gondolkodás nélkül feláldozza magát, és önként besétál a szörny csapdájába.

Március 1. – A vér és méz földje (In the land of blood and honey)

(r: Angelina Jolie, fsz: Zana Marjanovic, Goran Kostic és Rade Serbedzija)

 

A balkáni háború ideje alatt Danijel (Goran Kostic) a szerb katona és Ajla (Zana Marjanovic) a muszlim lány egymásba szeretnek, de a háború nem várt fordulatot hoz kapcsolatukban.

Március 8. – John Carter 3D (John Carter 3D)

(r: Andrew Stanton, fsz: Taylor Kitsch, Lynn Collins, Samantha Morton, Mark Strong, Ciarán Hinds, Dominic West, James Purefoy, Daryl Sabara, Polly Walker, Bryan Cranston, Thomas Haden Church és Willem Dafoe)

 

A harcviselt egykori katonát, John Carter századost (Taylor Kitsch) érthetetlen okokból a Marsra szállítják, ahol ismeretséget köt helyi lakosokkal, Tars Tarkas-sal (Willem Dafoe), és az elbűvölő Dejah Thoris (Lynn Collins) hercegnővel. Akaratán kívül belekeveredik a bolygó bennszülöttjei közötti ősi konfliktusba és az összeomlás határmezsgyéjén egyensúlyozó világban John Carter újra felfedezi magában az emberséget, amikor rájön, hogy bolygó és népének sorsa egyedül az ő kezében nyugszik.

Március 15. – Lazacfogás Jemenben (Salmon Fishing in the Yemen)

(r: Lasse Hallström, fsz: Ewan McGregor, Emily Blunt és Amr Waked)

 

Egy napon felkérik Fred Jonest (Ewan McGregor), hogy telepítsen lazacokat a sivatagos Jemen egyik kiszáradt vádijába… Annyira abszurdnak tartja az elképzelést, hogy azonnal visszautasítja a megbízást. A nemleges választ azonban a legfelsőbb brit politikai körök rosszul fogadják.

Március 15. – Mirror Mirror (nincs még magyar címe)

(r: Tarsem Singh, fsz: Lily Collins, Julia Roberts, Armie Hammer)

A gonosz királynő (Julia Roberts) átveszi az irányítást a királyság felett, míg a száműzött hercegnő (Lily Collins) összefog hét lázadóval, hogy visszaszerezze trónját.

Március 22. – Az éhezők viadala (The Hunger Games)

(r: Gary Ross, fsz: Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson, Liam Hemsworth, Woody Harrelson és Stanley Tucci)

 

Észak-Amerika romjain ma Panem országa, a ragyogó Kapitólium és a tizenkét távoli körzet fekszik. A Kapitólium kegyetlenül bánik Panem lakóival: minden évben, minden körzetből kisorsolnak egy-egy tizenkét és tizennyolc év közötti fiút és lányt, akiknek részt kell venniük Az Éhezők Viadalán.

Április 26. – A bosszúállók (The Avengers 3D)

(r: Joss Whedon, fsz: Robert Downey Jr., Chris Evans, Mark Ruffalo, Chris Hemsworth, Scarlett Johansson, Jeremy Renner, Tom Hiddleston, Stellan Skarsgard és Samuel L. Jackson)

Nemsokára olyan nagyszabású kasszasikerek folytatódnak, mint a Vasember, A hihetetlen Hulk, a Vasember 2., a Thor és az Amerika Kapitány: Az első bosszúálló, méghozzá egyetlen filmbe sűrítve. A The Avengers – Bosszúállókban olyan szuperhőscsapat áll össze, melyet korábban soha nem láthattunk még együtt mozivásznon.