Hobbitok, szuperhősök és Clooney apaszerepben – Pillantás 2012 filmjeire

Éveken át a Harry Potter-filmek jelentették a biztos kasszasikert, a varázslótanonc kalandjait feldolgozó széria azonban véget ért, Potter helyét pedig átveszik a hobbitok és a szuperhősök, de 2012-ben George Clooneyt is láthatja a közönség apaszerepben, Meryl Streep pedig a Vaslady, Margaret Thatcher bőrébe bújik.

Hosszú távollét után visszatérnek a filmvászonra a Muppet Show híres szereplői, a musicalfilm forgatókönyvét a többek közt az Így jártam anyátokkal című vígjátéksorozat szereplője, Jason Segel írta és ő vállalta a produceri feladatokat is.

Az év elején diadalmenet várhat a The Artist című fekete-fehér némafilmre, amelyet az Oscar-díj nagy esélyesei között tartanak számon. A francia alkotás – Michel Hazanavicius munkája – szavak nélkül is nagy elismerést vívott ki magának, csakúgy mint a főszereplő Jean Dujardin. A film zenéje csemegének számít.

Február közepén érkezik a magyar mozikba George Clooney új filmje, az Utódok című tragikomédia, amelynek rendezője Alexander Payne. Clooney új oldaláról mutatkozik be a Hawaii-szigeteken játszódó alkotásban: túlhajszolt apát alakít, akinek felesége balesete után gondoskodnia kell két lányáról.

Az Utódok előtt bemutatkozik Magyarországon a Meryl Streep főszereplésével készült Vaslady, Margaret Thatcher portréja Phyllida Lloyd rendezésében. Bár Streep alakítását dicsérték az első kritikák, a forgatókönyvet azonban nem.

2012-ben egyesítik erejüket a Marvel szuperhősei: a veszély akkora lesz, hogy nem lesz elég egy hős, majd’ mindre szükség lesz. A Bosszúállók sorába áll Hulk, a Vasember, Thor, Amerika kapitány, de a Fekete özvegy is. Robert Downey Jr. mellett Scarlett Johansson, Samuel L. Jackson, Mark Ruffalo, Jeremy Renner és Chris Evans is látható lesz az „all-star válogatottban”.

Nem múlhat el a 2012-es év újabb folytatások nélkül: érkezik a Men In Black harmadik része, a Pókember és a Jégkorszak rajongói pedig már a negyedik részre számíthatnak. Huszonharmadik bevetésére indul James Bond, véget ér viszont az Alkonyat vámpírszéria. 

 A Nextmovie.com szerint a legnagyobb izgalmakkal várt film a The Hunger Games, amely sokak szerint az Alkonyat örökébe léphet a fiatalok körében.