Batman leszámol a piti zsarukkal (DVD bemutató)

Frank Miller Batman Az első év című képregényét filmesítette meg a WarnerBros. A rajzfilm nálunk DVD-én jött ki. A kiadványt most bemutatjuk.

 

Előbányásztam a jó pár éve vett fent említett képregényem és belelapoztam, mennyire követték Miller történetét a filmesek. Hát teljesen. Persze nem nagy kunszt képregényből filmet csinálni, hiszen a storyboardok máris készen vannak, elég kirajzolni az egyes fázisok közti részt.

 

A nálunk A kezdet kezdete alcímet kapó Batman történet azt mutatja meg, hogy miként lesz Gordon közrendőrből a rendőri korrupciót felszámoló zsaru, Bruce Wayne-ből pedig a Távol-Keletről hazatérve maszkos igazságosztó. Egy mellékszálban pedig azt, hogy a prosti Selina Kyle hogyan változik át harcos amazon Macskanővé.

 

Külcsín

Nekem nagyon tetszik a borító. A denevérjelből előugró Batman, még ha a régi ruhát viseli is, nagyon hatásos. A hátsó borító és a lemez szitázása pedig a képregény stílusából merít. Ugyan nem húztam ki a tokból a papírborítót, de azt sejtem, hogy csak egy oldalas, nem véletlen tehát a fekete átlátszatlan tok. De hát Batmanhez nem is illik más, mint a sötét környezet.

 

Belbecs

A filmről nincs túl sokat mit írni. Aki szerei Batmant annak tetszeni fog, aki pedig nem az úgysem nyúl utána. A menü egy kissé nekem túl egyszerű. Mégsem egy 990-es kiadványról van szó. Nagyobb figyelmet is fordíthattak volna rá. A bónuszfilmként hirdetett Macskanő kisfilmről pedig lespórolták a szinkront. Nem mintha nem tudnék olvasni, de ez kicsit olyan mintha kapnánk egy abroncs nélküli Ferrarit.

Menükép

Ezt leszámítva kapunk még néhány készülőben lévő DC rajzfilm előzetest, Zöld lámpást és Igazság ligája ismertetőkkel.

Támad a Macskanő

A Batman Kezdet kezdetét leginkább azoknak ajánlom, akik nem tudnak várni a Sötét lovag – Felemelkedésig, és szeretik Frank Miller kissé sötét világát.

A "Vacsora" jelenet a filmben...

...és a képregényben

 

Köszi Robika Jézuskának, hogy ez a DVD is már gyűjteményem része:)!

A fotókért pedig puszi Ivettemnek <3