DiCaprio egy medvetámadás után tér vissza

Bő-, és minőségi filmterméssel kezdődik az év. Életrajzi film, anime, fantasy és fiúkórus.

MV5BMzY4MDc0NzQzM15BMl5BanBnXkFtZTgwODkxNjE1NzE@._V1._CR50,10,2600,1800__SX1218_SY859_

Leo és a medve

A visszatérő – Na végre! – sóhajt fel az egyszeri moziba járó. Mert ugye mindannyian azt gondoljuk, hogy ez lesz az a film, amiben Leonardo DiCpario végre Oscar díjas alakítást hoz össze. Hát ez majd később meglátjuk, az azonban biztos, hogy a Birdmannel kiugró sikert elérő Alejandro González Inárritu ebben is a filmben is hű marad önmagához. Leonardo pedig, nagyon, de nagyon megszívja. A filmet mind a két szombathelyi mozi játssza.

iMozi

Steve Jobs – Hát ha van vallás, ami nem vallás, de mégis olyan fanatikusak a követői, hogy bármit megtennének az egyes termékekért, akkor az az Apple. Ez pedig elég érdekesen, mivel annak idején Jobs célja az volt, hogy mindenkinek elérhető legyen az Apple termékek széles skálája, közben pedig az áraik az egekbe szöktek. Hogy hogyan is történt ez, azt mutatja be, a zseniális Danny Boyle és a forgatókönyvet jegyző Aaron Sorkin. A színészek se semmik ám. Michael Fassbender, Kate Winslet, Seth Rogen és Jeff Daniels a lista élén. Savaria moziban lehet keresni.

Tinédzser lány kell az ufók ellen  

Az 5. hullám – Elsőre semmi nagy durranásnak nem tűnik ez a film. Egy újfajta környezetbe dobott young adult movie. Ahol ezúttal hősünknek, vagyis hősnőnknek az idegenekkel kell felvenni a harcot. Az eddigi értékelések alapján nem lesz belőle filmklasszikus, de 7. osztálytól gimi negyedikesekig bőven jó lehet egynek. Cinema Cityben nézhető a film.

Mint a katonaságnál 

A kórus – Érdekes egy film ez a Kórus. Mert igazából egy olyan régi iskolát mutat meg, ami tisztességre, munkára és szorgalomra nevelte a gyerekeket. (Bezzeg a mai fiatalok!) Hogy miként lehet egy útját és önmagát kereső fiút „betörni”, ezt mutatja meg ez a film. Bár egy kicsit aggódok, hogy az ilyenkor szokásos sablonok sorra előkerülnek majd. A filmnek az esélyt a Savaira moziban lehet megadni.

Anime-varázslat 

A fiú és a szörnyeteg – Mamorsu Hosoda új filmmel jelentkezik. Az alkotás pedig szépen simul abba a sorba, amit eddig a japán alkotóktól megszokhattunk. Ezúttal egy koldus fiú történetébe kapunk betekintést, akiért egyszer csak átjön egy párhuzamos világból egy szörny, hogy magával vigye, és méltó utódjának képezze ki. Savaria moziban lehet barangolni a szörnyvilágba.