Dakota Johnson is nekiment Hollywoodnak

A színésznő azon akadt ki, hogy csak a fiatal csinos lányok kaphatnak szerepet a filmiparban.

Outtakes-Dakota-Johnson-02_612x380_0

Állandó téma napjainkban, hogy leginkább a fiatal, csinos színésznők kapnak szerepet a hollywoodi filmekben. Most A szürke ötven árnyalata sztárja, Dakota Johnson is megszólalt. A 26 éves színésznő jeles színészcsaládba született: nagymamája a 85 éves Tippi Hedren, Hitchcock kedvence (Madarak), édesanyja az Oscar-jelölt Melanie Griffith (Dolgozó lány), édesapja Don Johnson sorozatsztár (Miami Vice). Dakota nem panaszkodhat arra, hogy mellőzik, hiszen egy sikeres franchise főszereplője (A szürke ötven árnyalata 570 millió dolláros összbevételt hozott), annál inkább fájlalja, hogy édesanyja nem kap szerepeket. „Az édesanyám miért nem szerepel filmekben? Rendkívüli színésznő. A nagymamám miért nem kap szerepeket? Elképesztően brutális a filmipar! – fakadt ki a brit Vogue magazinnak. – Akármilyen kemény az ember, néha eszébe jut, hogy egyszer nem lesz rá szükség. Amikor magam alatt vagyok, azon parázom, hogy többet nem fogok filmezni.”

Nem csak Dakota van kiakadva, nemrég a 33 éves Anne Hathaway is arra panaszkodott, hogy bizonyos szerepekre már őt is túl öregnek tartják Hollywoodban. „Egy csomó szerep szimpatikus, de 24 éves színésznők kapják, mert én már elmúltam harminc. Igyekszem persze, hogy ne bosszantsam föl magam ezen, mert sajnos így mennek manapság a dolgok.”

Dakota Johnsonnak azért nem kell nagyon aggódnia, hogy munka nélkül marad, hiszen két filmet biztosan leforgatnak vele: A szürke ötven árnyalata folytatásait. A két filmet egyszerre készítik el költségkímélés céljából, és mert a szereplők időbeosztása szempontjából is előnyösebb. A második rész, A sötét ötven árnyalata bő egy év múlva (2017. február) kerül a mozikba.