Thor egy bazi nagy bálnával küzd

Karácsonyi limonádé és rémes krémes is landol a filmes étlapon a héten.

MV5BMTU1NjgyMDg1Ml5BMl5BanBnXkFtZTgwMjk2MzIzNzE@._V1__SX1218_SY859_

Karácsonyi limonádé 

Káosz karácsonyra – Igazi kis családi limonádé a családról meg a karácsonyról. Mert ha jönnek az ünnepek, akkor ugye a család aparaja nagyja összegyűlik. És hát ilyenkor ugye előjönnek a gyarló emberi hibák is és a családi kisebb, nagyobb nézeteltérések. Már egy ideje megvan az a fajta hollywoodi filmes zsáner, hogy különböző alkalmakra oda passzoló filmet raknak össze. Volt már filmes sztárdömping Valentinkor, szilveszterkor és persze a karácsony sem maradhat ki a sorból. Ki limonádé így az ünnepekre. A Cinema Cityben látható a film.

A bálna nem játék

A tenger szívében – Még mindig az Álomgyár megbízható rendezői közé tartozik Ron Howard, aki most mindannyiunk kedvenc Thorját hajóskapitánynak nevezte ki. Chase kapitány hajójára pedig egy bazinagy CGI bálna támad. A legénység hajótörést szenved és ezernyi megpróbáltatáson kell keresztül vergődniük amire ismét hazatérhetnek. Kicsit ilyen szokásos hajótöröttes filmnek tűnik az egész, nagyon gagyi CGI-al. Azért Hemsworth fanoknak kötelező.

Edgar Allan Poe rémtörténetei 

Rendkívüli mesék – Raul Garcia egy olyan filmet dobott össze, amiben 5 Edgar Allan Poe történetet mesél el, külön-külön. Az egyes kisfilmek pedig más-más technikával ábrázolják a sztorikat. A filmben egyébként 5 különböző mesélő is felbukkan. Lugosi Béla, Christopher Lee – archív felvételekről-, Guillermo del Toro, Julian Sands, és Roger Corman. Szóval egy kicsit elvont a dolog, de elég érdekes projectnek tűnik. Savaria moziban lehet keresni.