Korszakváltást hozhat a Warcraft-film

warcraft_movie.0.0

Meglepheti majd a mozirajongókat a Warcraft – A kezdetek című szuperprodukció, mert valószínűleg új korszakot nyit a fantasy világában.

Megszoktuk, hogy a műfajban az abszolút jók harcolnak az abszolút rosszak ellen, a Warcraft világa azonban nem fekete-fehér, hanem árnyalatokban gazdag. A történet szerint a harcias orkok lerohanják az emberek földjét, Azeroth-ot, ám ezek a félelmetes szörnyek nem olyan egysíkú lények, mint például A Gyűrűk Ura és a Hobbit világának vérszomjas kreatúrái. „Azt akartam, hogy a nézők az orkokkal is azonosulni tudjanak, megértsék, mi motiválja őket – magyarázza legutóbbi interjújában Duncan Jones rendező. – Az orkok között is vannak jó és szimpatikus karakterek, és az emberek között is akadnak gonoszak.”

Jones megközelítése ahhoz hasonló, mintha történelmi filmet készített volna, bemutatva a szembenálló felek konfliktusának okait. A történet bonyolult erkölcsi kérdéseket is fölvet, amelyekre nem könnyű választ adni, így a Warcraft – A kezdetek nem csupán a fantasyrajongók, hanem a gondolkodni szerető nézők egyik kedvence is lehet.

-UIP-