Meghalt a Star Wars-rajongó férfi, aki premier előtt megnézhette az új filmet

Belehalt gyógyíthatatlan betegségébe 32 éves korában Daniel Fleetwood, a Star Wars-rajongó férfi, akinek kedvéért a Disney bemutató előtt levetítette a sorozat új darabját, a Star Wars: Az ébredő Erő címűfilmet – adta hírül a The Wrap hírportál.

daniel-fleetwood-dying-star-wars-fan-620x400

 

A gyermekkora óta Csillagok háborúja-rajongó fiatal férfi utolsó kívánsága volt, hogy láthassa a filmet, mielőtt meghal. Ezt teljesítette a Disney stúdió, a Lucasfilm és J. J. Adams rendező, amikor a múlt héten otthonában levetítették neki a még nem végleges változatot.

Fleetwood ritka kötőszöveti rákban szenvedett, júliusban orvosai két hónapot jósoltak neki. Attól tartott, nem éri meg az egész világon nagy izgalommal várt sci-fit, amely csak december közepétől kerül a mozikba.

A férfi barátai az interneten indítottak kampányt, amely a világ minden részére eljutott, még a Star Warsban szereplő színészek, Mark Hamill és John Boyega is terjesztették a Twitteren a felhívást, hogy Fleetwodo kívánsága teljesüljön.

Fleetwood felesége, Ashley a Facebookon tette közzé a hírt csütörtökön, hogy a Disney és a Lucasfilm szerdán teljesítette a beteg kívánságát. Férje haláláról a közösségi portálon is értesítette a barátokat.

 -mti-