Magasságos egek! A Vissza a jövőbe újra a moziban

Meg Jake Gyllenhaal boxolós filmje, del Toro horrorja, a Fák jú Tanár úr és egy kedves kis izlandi történet. Filmek a hétre.

MV5BMjA4MzI0NzI3MF5BMl5BanBnXkFtZTcwOTc4Mzg0OQ@@._V1__SX1218_SY859_

 

Magas labda 

Mélyütés – Bár nem a hét legnagyobb blockbustere én mégis az első helyre tettem, Jake Gyllenhaal filmjét. Egyrészt ugye azért mert Jake egyike Hollywood legújabb állócsillagainak, és a srác egyre komolyabb filmekben kap helyet. Másrészt meg azért mert egy tökös boxolós film, az azért még mindig nagyon adja. A film egyébként az állkapcsok közül kiserkenő vér mellett igazi család drámát ígér. Bááár, a film előzetes kritikái kissé elnagyolt karakterekre panaszkodik, szóval előfordulhat, hogy tényleg nem lesz hibátlan a darab és egyébként a Rotten is azt mutatja, hogy bár a közönség elégedett volt a darabbal, a kritikusok alig 60%-ra díjazták. Savaria moziban lehet ítéletet mondani.

Del Toro visszatért 

Bíborhegy – Nos kérem, lehet magunkat hanyatt dobni a Tűzgyűrűtől, de Guillermo del Toro igazán nagyot a Faun labirintusa szerű groteszk, szörny-lidérc világgal tud nagyot alkotni. Ezért bírtuk a már említett Faunt, és a hasonló képi világgal rendelkező Hellboyt is, na meg egy csöppet a Penge második részét, amin azért szintén érződött a Mester kézlenyomata. Most a Bíborhegyben ugyanazt az ízt kapjuk meg, amiért annak idején én del Torot megszerettem. Benne van a lidércesség, a groteszk szörnyműfaj és az érzés, hogy itt tulajdonképpen ismét nem a különös lényektől, sokkal inkább az emberi gonoszságtól kell tartanunk. Ha meg még azt is hozzávesszük, hogy a filmben szerepel mindannyiunk kedvenc Lokija, Tom Hiddleston, akkor most igazán összecsaphatjuk a tenyerünket. Mindkét moziban fut a móka.

Meglepetés folytatás 

Fák jú Tanár úr 2.  – Csak én maradtam le arról, hogy van Fák jú Tanár úr 1? Igen?! Fogalmam sem volt, hogy van ilyen film, amíg a múlt héten szembe nem jött velem a film trailere. Túl sok mindent nem tudok hozzáfűzni a trailerhez, ami gyakorlatilag elmeséli a film egész történetét. Max. annyit, hogy német. Brrrrrr, ssssssszzzzzz, német. Cinema City.

Meleg izlandi fogadtatás 

 

Fúsi – Egy nagyon szerethető film, a magányosságról és a különcök életéről. Főhősünk Gunnar Jónsson, vagyis Fúsi, aki 43 éves, még mindig az anyjával él, és sokkal jobban szeret magányosan lenni a világban, mint társadalmi kapcsolatokat ápolva élni valamiféle szociális életet. Élete akkor változik meg, amikor anyjának élettársától kap egy táncház belépőt és megismerkedik egy lánnyal. A furcsa pár hamar egymásra lel a zord izlandi vidéken.

 30 év után újra a vásznon

Vissza a jövőbe – 30 év után újra a nagy vásznon nézhetjük meg a Vissza a jövőben, ami minden idők legjobb időutazós filmje (Bocs Terminátor).  A Pannónia Szórakoztató Kft.-nek köszönhetően digitálisan felújított kép és hangminőséggel, na meg eredeti szinkronnal nézhető a Savaria moziban Marty McFly és a Doki visszatérése a 1955-be. Magasságos egek! Nehogy kihagyjátok.