Tom Hardy duplán jó

A Kray ikrek mindkét felét megformálja a színész a Legendában. De újra kiadók a szobák a Hotel Transylvaniában és Kötél-táncolhatunk is. Mozibemutatók a hétre.

MV5BMzEwMjcxMDE2M15BMl5BanBnXkFtZTgwNDMzNTQ1NTE@._V1__SX1218_SY887_

Mint két tojás 

 

Legenda – Ez az a film, ami pont azoknak készült, akiknek nem elég egy Tom Hardy egy filmbe. Na most, máris itt van kettő belőle. Egyébként meg annyira ki vagyunk éhezve már egy jó gengszter filmre, hogy talán ezzel a filmmel tudjuk csillapítani az éhségünket. A film rendezője és forgatókönyvírója az a Brian Helgeland aki jópár minőségi darabot tett már le az asztalra. Például a  Szigorúan Bizalmast, a Lovagregényt, a Jövő hirnőkét vagy legutóbb a Ridely Scott féle Robin Hoodot. A sztori egyébként olyan igazi Keresztapás hatalomátvételes tökös maffia drámának tűnik. Mindkét moziban folyik a bűn a vászonról.

A vámpírnak is van lelke 

Hotel Transylvania 2 – Ahol még mindig szörnyen jó – Most ezen a filmnek nincs túl sok magyarázni való. A Sony 2012-ben keresett egy kis pénzt a Hotel Transylvániával és ha egyszer egy üzlet beindul, akkor azt ugye mozgásban kell tartani. A szerethető szörnyek újra itt vannak és Drakula már nagypapa, szóval itt a kis gyerkőc, aki különböző kalamajkákat okoz majd, amiből a nagypapinak ki kell őt segítenie. Na most, hogy én tök őszinte legyek, az első részt kb 10 perc után kapcsoltam ki, engem annyira idegesített. Még jó, hogy nem én vagyok a célközönség. Mindkét mozi vetíti.

Tenyérizzadás 

 

Kötéltánc – Igaz történet alapján, jaj mennyire szeretjük az igaz történeteket. Már csak azért is, mert így előre le tudjuk csekkolni, hogy mi lesz a sztori vége. De azért én most nem árulom el. Minden esetre nem ez az első eset, hogy megfilmesítik a dolgot. 2008-ban egy dokumentum filmben mutatták be az eseményeket, az akkor megkapta a legjobb dokumentumfilmnek járó Oscart. Ezt a játékfilmet, most az a Robert Zemekckis rendezte, akinek jövő héten újra bemutatják a magyar mozik, a Vissza a jövőbe című, 30 éves filmjét. Furcsa összefüggés. A Kötéltáncot a Cinema Cityben lehet nézni.

Továbbá nem elfelejteni, hogy Mozinet Filmnapokat tartanak a Savaria Moziban, így szinte minden nap két különböző filmet is lehet nézni. A legegyszerűbben a http://jegyfoglalas.savariamozi.hu/, weboldalon találjátok, hogy mikor mi megy éppen.