Új De Niro filmmel köszönt be az ősz

Pluszban érkezik egy keserédes fesztiválgyőztes film és újra vásznon a Volt egyszer egy vadnyugat. Mi kell még?

MV5BMjE0OTE3ODY4MV5BMl5BanBnXkFtZTgwMTkwNjA4NjE@._V1__SX1857_SY903_

Hivatalosan is itt az ősz. A nagy nyári blockbuster szezon teljesen lecsengett, így most már kevesebb filmmel találkozunk a mozikban. Viszont a héten minőségi darabok jönnek.

De Niro is volt kezdő 

A kezdő – Itt van Nancy Meyers új vígjátéka, A kezdő. Hogy kicsoda Nancy Meyers, hát ő követte el a Mi kell a nőnek című filmet is, ami azóta az egyik kedvencem. A rendező folyamatosan szálltja ezeket az enyhén feminista, mégis teljesen korrekt alkotásait. Ebben a filmben De Niro egy gyakornokot alakít, akit a mindenkit foglalkoztatni akaró divatcég vesz a szárnyai alá. A cég főnöke pedig mindannyiunk egyik kedvenc Macskanője, Anne Hathaway. Persze, hogy a nemi és a korbéli különbség itt is kiütközik majd és a furcsa pár szépen összecsiszolódik a film végére, de ennyi klisét engedjünk meg. Csak a Cinema City vetíti.

Keserédes pirula 

Én, Earl és a Csaj, aki meg fog halni – Rengeteg fesztivál díjat – többek között az igen neves Sundancet is – bezsebelt már Alfonso Gomez-Rejon filmje. Érdekesség, hogy a rendező eddig leginkább tévé sorozatokban és horrorban utazott, de úgy néz ki a szakma elismerte a váltást. Egy furcsa kapcsolat bemutatásáról szól a film. A Rachel leukémiájának legyőzéséban talál segítséget két összeszokott barát személyében. Én már az előzetestől kiborsóztam, ha a film is ilyen, akkor engem megvettek. Savaria moziban lehet nézni.

 

Nagy klasszikus újra a vásznon 

Volt egyszer egy vadnyugat – Sergio Leone 1968-as remekét mutatják be újra a héten. Szokás szerint megkapjuk a digitális felújítás és pluszban még néhány extra jelentet is. A film a nagybetűs western klasszikus, az olasz mester „Amerika-trilógiájának” nyitó darabja. Mit kell még róla mondani? Charles Bronson, Henry Fonda, Claudia Cardinaleés a szájharmonika. Aki erre a westernre vágyik, az a Savaria moziban keresse!