Ez mindennek a teteje

Itt a film az Everestről, jön az Útvesztő folytatása és Woody Allen új filmje is nézhető már. Itt van a heti mozitermés.

MV5BMjExMDg4NTk0MV5BMl5BanBnXkFtZTgwOTkxODk4NTE@._V1__SX1218_SY859_

Van ami nem ereszt

Everest – A hegymászós, bajba jutós, megmenekülős filmeknek mindig van valamiféle vonzereje. Szeretjük nézni a szenvedést abban a biztos tudatban, hogy mi jó helyen vagyunk, kényelmes fotelban ülünk és egyébként is, úgyis megmenekülnek a főszereplők a végén. Vagy nem. Most itt van az újabb kalandor/katasztrófa film az Everest, ami egyébként valós eseményeken alapul. Mondjuk azt soha nem értettem, hogy mi értelme van cápákkal teli vízbe ugrani, vagy oxigén hiányos hegytetőkre kaptatni pusztán szórakozásból. A film minden esetre impozáns szereplőgárdát vonultat fel. Keira Knightleytól kezdve, itt van Jake Gyllenhaal, Josh Brolin és Sam Worthington is. Hát hajrá fiúk, irány a csúcs! Mindkét szombathelyi moziban nézhető a film.

Előre a, miért is? 

Az útvesztő: Tűzpróba – Tavaly mutatták be az Útvesztőt, ami megvallom őszintén nekem totálisan kimaradt az életemből. Az Éhezők viadalának árnyékában növögető Young adoult filmek közül azonban állítólag ez volt a legnézhetőbb és a legjobban kivitelezett könyvadaptáció. Szóval lehet, hogy még pótolni is fogom. Most megjött a folytatás, amiben az Útvesztőből kiszabadult túlélők kálváriája tovább folytatódik. Ha jól látom zombik is lesznek, na, lehet tényleg pótolnom kell a cuccot. Szintén mind a két mozi játssza a filmet.

Ohh, Emma 

Abszurd alak – Már megint ez a Woody Allen. Itt a mester legújabb filmje, amiben úgy néz ki, hű maradt önmagához és ismét egy emberi drámát rakott a középpontba. Megmondom őszintén Woody Allen művészete nem áll hozzám túl közel, ám Emma Stone, ohh Emma Stone, Emma Stone miatt érdemes górcső alá venni a történéseket. Joaquin Phoenix egy kiégett professzort alakít, akit nagyon az sem akar feldobni, hogy egyszerre két nőnek is bejön és megpróbálják elcsábítani. Ez már a tényleges apátia. A többi kiderül a moziban. Savaria mozi vetíti az alkotást.