A fantasztikus filmkínálat

Három nem túl izmos film jut a hétre. Egy képregény adaptáció, egy szerelmes tudós és Barbie. MV5BOTAyMzI1ODQyNl5BMl5BanBnXkFtZTgwNTE1NzAyNDE@._V1__SX1857_SY903_

Új film, régi problémák 

Fantasztikus négyes – Itt egy újabb Marvel film, ami nem is a Marvelé. Mert ugye a ’90-es években a képregényes cég a csőd elől menekülve kiárulta a karakter jogokat, így például a Fantasztikus négyesét is. Az egyik legrégebbi szuperhős csapat azóta megélt két viszonylag tűrhető filmet. A szerződésben azonban benne foglaltatik, hogyha bizonyos ideig a FOX nem kezd semmit a karakterekkel, vagyis nem gyárt filmet, akkor a jogok vissza szállnak a Marvelhez. Hogy ez be ne következzen, gyártottak is egy újabb filmet. De minek? A nemzetközi kritikák annyira sárba tapossák az alkotást, hogy egyhamar nem fog felkelni onnan. Így én például máris abban reménykedek, hogy így a FOX is meglépi azt amit a Sonyi és kompromisszum köt Marvellel, hogy a F4 is részese lehessen a nagy filmes univerzumnak. Legalább ennyi hasznunk lehetne.

Egy kiló egy gramm, maradhat?

1001 gramm – Egy norvég-német filmdráma. Méghozzá tudományról, szerelemről, kis kosztümről élet dolgairól. A főszereplőnk, Marie egy párizsi konferenciára utazik, ahol az egy kilós súlyról értekeznek a legokosabbak. De közben aztán befigyel egy kis szerelem is, ami felnyitja a tudósnő szemét. Savaria moziban lehet keresni a filmet.

Egy kis PR film

Barbie, a rocksztár hercegnő – Barbie rossz táborba megy, ahol felfedezi rocker énjét. Ennek kapcsán pedig rengeteg új Barbie fogja ellepni a játékboltok polcait. A Cinema Cityben lehet barbizni.