A moziba vezető út, haraggal van kikövezve

Itt a Mad Max negyedik része, amiért a fél világ totálisan megőrül. A másik fele pedig a szintén premieres Tökéletes hang 2-ért teszi ugyanezt.

2015_mad_max_fury_road-wide

Sten punk kalandozás a végtelen útjain

 Mad Max – A Harag útja – Ha a kritikusoknak, a Cannes-i zsűrinek, és a nézőknek is lehet hinni, ez az a film amit egyszerűen mindenkinek látnia kell. A Mad Max széria meg tudott újulni és  az eredetileg ’79-től ’85-ig bemutatott első három rész után rebootolt, de az eredeti filmeknek mégsem teljesen hátat fordított Harag útja egyszerűen tarol mindenhol. A legnagyobb spíler egyébként George Miller, aki a formabontó első rész, majd a még nagyobbat szakító második után elkövetett halvány harmadikat követően ismét meg tudott újulni ezzel pedig fejhajtásra késztette a filmes világot. Sokáig húzódott a project, és bár ez filmes körökben nem szokott jót jelenteni, most mégis azt mondom, irány a szombathelyi mozik mert ezt nem szabad kihagyni.

Továbbra is tökéletes a hang

Tökéletes hang 2 – Az első részhez hasonlóan a Tökéletes hang 2 is hatalmas siker. A második rész már majdnem kétszer annyiból készült (29 millió dollár), mint a 2012-es produkció, és már első hétvégéjén több mint 70 millió dolláros összbevételt ért el Észak-Amerikában. A sikersztori tehát folytatódik, aminek okát a kritikusok abban látják, hogy a folytatásban nem az első rész bevált fogásait ismétlik meg, mint az hasonló esetekben lenni szokott, hanem az új részt sikerült magasabb szintre emelni. Lendületes a cselekmény, ütnek a poénok, és nem lehet megunni a lányokból álló acapella csapat dalait sem. Több ítész véleménye szerint a szertelen vidámság az, ami leginkább magával ragadja a nézőt, és még a született pesszimistából is optimistát csinál. Mindkét moziban kereshető.