Argo 2, meg a többiek

Mától játsszák az Argo második részét. De lesz fekete komédia Ryan Reynolds-szal, kis szado-mazo, 60 éves táncosnő és koraszülöttek is. Moziajánló a hétre!

argo2_plakat_werk-5

Mindenki Balogh Tibit akarja

Argo 2 – 2004-ben mutatta be Árpa Attila a suttyófilmjét, amiben szemtelenül összemixelt 3 nagy rendező igen csak ikonikus stílusát. Na de semmi vész, a magyar közönség így is nyelte, mint kacsa a nokedlit. Így hát, mint minden jövedelmező vállalkozásnál itt is jöhetett a folytatás. 11 év múlva visszakapunk minden emlékezetes karaktert – már aki nem nyiffant ki az első részben – és indulhat újra a kincsvadászat. Ezúttal nem arany baglyot, hanem egy fontos számítástechnikai adathordozót kell megszereznie a szedett-vedett társaságnak. Közben pedig megannyi más maffiózó és rossz kinézetű alvilági figura szegődik Tibiék nyomába. Mindkét szombathelyi moziban meg lehet nézni a Balogh Tibit!

A hangok is megmondták 

Hangok – Egy igazán fekete komédia Ryan Reynolds-szal. A történet nagyon egyszerű, Jerry egy mentálisan kissé instabil figura, akinek hála az égnek, legalább segítsége van ebben a nagy és zord világban. Méghozzá a macskája és a kutyája, akik sorra megpróbálják jó tanácsokkal ellátni. Ki ki a maga személyiségének megfelelően. A macska ugyanis sorra a rossz felé irányítja Jerryt, mag a kutya megpróbálja visszaterelni a bűn, egészen pontosan a sorozatgyilkolás útjáról. Jah egyébként az állatok nem tudnak beszélni, ezt mi pontosan tudjuk, a hangok leginkább Jerry fejében vannak csak meg. Savaria mozi a bekattanás helye.

Mr. Grey elbújhat a sarokban

The Duke of Burgundy – Akinek a Szürke ötven árnyalata laza lett volna, akkor ez az a film amit feltétlenül nézzen meg. Egy szolgáló és úrnője története, akik a szolgáló folyamatos késése miatt szado-mazo játékokba kezdenek bele. Kezdetben az a büntetés a szolga pontatlansága miatt. Az idő múlásával azonban már több lesz ez mint játék, a két szereplő folyamatosan egyre mélyebbre merül a játékok erotikus bugyraiba. A Savaria mozi a bűn helyszíne.

Táncoslány

Partygirl – A Cannes-i film fesztivál Aranykamera díját nyerte el az a francia film. A történet egyébként a szabad élet és az elköteleződés dilemmáját járja körbe. Angélique egy 60-as éveiben járó táncosnő, aki korát meghazudtolva éli hétköznapjait. Egy éjszakai mulató táncosnőjeként esténként a vendégeket szórakoztatja, na meg persze magát is, hiszen élete a buli, a tánc, a zene. Élete akkor vesz fordulópontot amikor találkozik Michellel. A férfi biztos pont lehetne a nő életében, ehhez azonban fel kell, hogy adja addigi, szabad életét. Hogy Angélique mit választ, az a Savaria moziban kiderül.

Küzdelem a legkisebbeknek 

Tenyérnyi gyerekek – Egy magyar dokumentumfilm a koraszülöttek kálváriájáról. Szuchy Zsuzsanna a Semmelweis Egyetem koraszülött osztályán forgatott három hónapig, miközben  mindennapos drámákat éltek meg. Babák, szülök, ápolók, orvosok. Ez a film róluk szól. Belvárosi moziban lehet megnézni.