Hogyan lopjunk Margot Robbiet?

Kód játsszuk ki a Vadont és máris Csodák érnek. Mozi bemutatok a héten, részletezzük is!

MV5BMTgxNDM2MTc3Nl5BMl5BanBnXkFtZTgwNjc5NjgzNDE@._V1__SX1218_SY816_

Oscar díjas film jön a szombathelyi moziba, még ha egy hónapot is kellett várni rá, de itt van. A Kódjátszmán kívül azonban lesz itt más is. Margot Robbie, pl.!

 

Lopni, megyünk lopni!

Focus – A látszat csal – Csak nem a Pityinger meg a Váradi, hanem a Will Smith meg a Margot Robbie. Azért nem egy Ocean’s film lett ez a szélhámos opera, de egy kis romantikával fűszerezett lopótöknek elmegy. Will Smith az öreg svindlist alakítja, aki valószínű túl sok Star Wars filmet nézett, mert kell neki egy tanítvány, hogy karrierje ezzel végleg elérje csúcspontját. Igen ám, de lusta volt megnézni a Wall Street Farkasát, és Margot Robbiet veszi maga mellé, hogy a legtökéletesebb töknélküli enyveskezűt kinevelje. Na ebből lesz ám a kalamajka. Mondjuk akkora még sem, mert a film a netes pontvadászatban a közepesnél egy kicsit jobban teljesített. Hát ez van, meg Margot Robbie. Cinema City Savariában tessék keresni.

Csalán csípte Coelho

Vadon – Ciklikusan visszatérve kell a nőknek az olyan típusú film, mint pl.: az Ízek, imák, szerelmek, ami önigazolást ad, vagy éppen erőt a folytatáshoz. Hát kérem, minden 2-es számjeggyel kezdődő személyi számú figyelem! Itt az újabb lelki fröccs. Ezúttal Reese Witherspoon lesz az a színész, aki megmutatja, egy hátizsákkal és egy pár túrabakanccsal sok mindent át lehet ám vészelni. A sztori röviden ugyanis annyi, hogy főhősünk összeomlóban lévő élete elől egy 1500 km-es gyaloglásba menekül. Ahol aztán megtapasztalja az élet csodáit és árnyoldalait és összefut mindenféle arccal, aki végül rávilágítják a figyelmét az élet igazi értelmére, vagy mire. Witherspoont egyébként jelölték BAFTÁ-ra, Golden Globere és Oscarra is. Díjat azonban nem tudott elhozni. Savaria moziban tessék keresni!

Oscar a házban

Kódjátszma – Január végén került a magyar mozikba Benedict Cumberbatch Második Világháborús kódfejtős mozija, ami – talán az Oscar-díjnak is köszönhetően [legjobb adaptált forgatókönyv]  – végre most megérkezett a Savaria Moziba is. A háború izgalmai, illetve a náci kódfejtés aprólékossága vegyítve van a rejtőzködéssel és a lebukástól való félelemmel. Cumberbatch figurája ugyanis homoszexualitása miatt megbélyegzett lett az 50-es évekbeli Angliában. Remek film, nem is kell ide több magyarázat.

Csipi

Csodák – Olasz-német-svájci filmdrámával van dolgunk. Egy furcsa kísérlet arra, hogy egy elzárt és kontrollált családi közösséget miként borít fel egy váratlan látogató és egy tévés produkció. Savaria moziban nézhető.