A gyilkos robot szobatiszta lesz

Animáció, amerikai vígjáték és európai filmdráma is jut a hétre. Mozi ajánló!

MV5BMTA0MDg3NzAzNzleQTJeQWpwZ15BbWU4MDgwOTQwNjQx._V1__SX1218_SY859_

Most, hogy szerda este kikerült a Bosszúállók 2 újabb trailere és konkrétan mindenki a gatyóba csinált, ideje szétnézni az aktualitások között is.

Az új Alien film rendezőjének filmje

Chappie – Akár így is lehetne reklámozni a Chappiet, nem csak úgy, hogy a District 9 és az Elysium rendezőjének újabb alkotása. Úgy néz ki egyébként, hogy Neil Blomkamp leginkább még mindig a Disctrictből él, ugyanis a Rövidzárlat című film cselekményére kíséretiesen hasonlító Chappie eddig nem lágyította meg a szőrös szívű kritikusok szívét (Rottenen 45%), az első írások ugyanis eléggé csalódottak, a szerintem a kelleténél sokkal túlhypeoltabb filmmel kapcsolatban. A sztori egyébként röviden annyi, hogy egy háborúra fejlesztett robotot átprogramoznak, és teljesen emberivé tesznek. Na puff. Mind a két mozi játssza.

 

Vince Vaughn rád sóz mindent

Üzlet bármi áron – Régi cimbik találkoztak újra az Üzlet bármi áron forgatásán, a filmet ugyanis az a Ken Scott rendezte, aki 2013-ban Vaughn spermadonoros vígjátékáért is felelt. Most azonban kicsit más a tészta. Emberünk ezúttal otthagyja addigi munkáját és saját céget alapít, hogy kiteljesedhessen. A furcsa hármas – mert, hogy időközben két alkalmazottra is szert tesz főhősünk – nekiindul a nagyvilágnak, hogy felhajtsa az üzletet. A legnagyobb halat akarják kifogni, ehhez azonban jónéhány akadályt le kell küzdeniük, ami természetesen viccesebbnél, viccesebb (???) szituációkat szül. Aki hugymeleg, amerikai, alpári, fertályi humorra vágyik, az a Cinema Cityben keresse az bizniszt.

 

Francia drazsé

Csajkor – Azért azt az elején tisztázzuk, hogy a legmegtévesztőbb cím nyertese idén kétségkívül a Csajkor, ami mit ad isten olyan hangzást ad a filmnek, mintha a Sráckor egy csajjal előadott változata lenne, pedig erről szó sincs. Főhősünk, vagyis főhősnőnk egy afrikai bevándorló család gyermeke, akinek szembe kell néznie a származása miatti megkülönböztetéssel, a francia kiközösítéssel. Végül egy csapat csaj alkotta szövetségbe csöppen bele, ahol úgy néz ki, lelki békére és megnyugvásra talál. Jah, ha nem lett volna világos, francia filmdrámáról van szó. Savaira moziban vetítik.

 

Bábu vagy, nem te lépsz

Csocsó-sztori – 3D-s animáció, ami ezúttal nem Pixar, vagy Dreamworks, hanem egy argentin-spanyol koprodukció. Mihez is értenek igazán a spanyolok…vagy az argentinok…mihez is. Jah igen, a focihoz! Szóval ez a film is a foci köré szövődik. Főhősünk, Amadeo él-hal a csocsóért. A gondok ott kezdődnek, amikor egy régi legyőzött csocsóellenfél visszajön Amadeo falujába, hogy bosszút álljon, haragja pedig széttöri a csocsóasztalt is. A bábuk életre kelnek, és Amadeo segítségére sietnek, hogy együtt állítsák vissza a világ, izé, a csocsó rendjét. Savaria moziban lehet keresni.