Folytassa Jump Street!

A Jonah Hill – Channing Tatum páros az egyik legjobb akik Bud Spencer és Terence Hill után a vásznon voltak.

MV5BMjA2MjM2NjQ0M15BMl5BanBnXkFtZTgwMjM1NTk4MTE@._V1__SX1303_SY548_

Az a helyzet az amerikai vígjátékokkal, hogy vagy szörnyen alpáriak vagy pedig annyira kifordítottak, mint annak idején a ZAZ csoport filmjei. Nehéz műfaj ez, amiben nem könnyű megtalálni az arany középutat, hogy vicces is legyen a produktum, ne is legyen idétlen és alpári, ugyanakkor mégis legyen benne egy kicsivel több poén, mint amit a trailerben septiben összevágnak.

MV5BMTYwNzgwOTY4Ml5BMl5BanBnXkFtZTgwOTM1NTk4MTE@._V1__SX1303_SY591_

Jó alapanyag lehet egy régi jól bejáratott brand. Mint például a Jump Street, ami igaz nekünk kb annyit mond mint a hálaadási pulyka, tudjuk, hogy van, de igazán nem gyűrűzött be (nem mintha ezt szeretném) Magyarországra. 2012-ben ezt a brandet túrták fel Hollywoodban és mivel a túlkoros zsarus idiótaságok annyira nem hoznak lázban szépen ki is hagytam az, az évi mozis termésből. Lehet, hogy hiba volt?

MV5BMTQxMTE3NDI5NF5BMl5BanBnXkFtZTgwNjM1NTk4MTE@._V1__SX1303_SY548_

A folytatásra is csak azért mentem el, mert a csajom annyit rágta a fülem, hogy beadtam a derekam. Vígjátékban még ilyen kellemeset nem csalódta. Jonah Hill és Channing Tatum annyira jó páros, hogy szerintem Bud Spencer és Terence Hill óta nem láttam ilyen jót a vásznon. Meg van bennük az ellentét, ami a szitkomokhoz kell, arról nem is beszélve, hogy Hill macis bája és Tatum sármja tuti garancia a csajok terembevonzásához. Két olyan karakter akikre lehet építeni és nem is csoda, hogy a potenciát látva, a filmkészítők saját maguknak görbe tükröt állítva egész folytatás arzenált vonultatnak fel a Jump Street sagát előrevetítve. És pont ez az amiért a film zseniális.

MV5BMjAxNjU0MDk0Ml5BMl5BanBnXkFtZTgwNDI1NTk4MTE@._V1__SX1303_SY548_

A film olyannyira cinkostársnak kéri fel a nézőt – amiben persze egyből partnerek vagyunk -, hogy nem tudunk nem azonosulni a két idétlen hekus bénázásaival. Arról nem is beszélve, hogy a váratlanul feltálalt szkeccsek végre igazán jó vígjátéki alapot nyújtanak és tudunk nevetni. Nem kell fingás, böfögés, kurvázás egyszerűen a figurák jellegéből adódóan kapunk komikumot. És ha már a Hill-Tatum párost dicsértem, nem tudok szó nélkül elmenni Jillian Bell vagyis Mercerdes figurája mellett, aki a legfedhetetlenebb karaktere az egész filmnek.

MV5BMTA1OTI1MTc2ODheQTJeQWpwZ15BbWU4MDkzOTczNTEx._V1__SX1303_SY548_

Fordulatos, vicces és akciót is pont annyit tartalmaz ami miatt azt kell, hogy mondjuk: Folytassa Jump Street!

Értékelés: 9/10.

Akiknek ajánlom: Egyetemista lányoknak, akik át akarják élni, hogy milyen is lehet az, ha Channing Tatummal egy suliba jársz.

Akinek nem ajánlom: Komoly zsaruknak, akik egy jó rendőrviccen még csak mosolyogni se tudnak.