Folytassa Jump Street!

A Jonah Hill – Channing Tatum páros az egyik legjobb akik Bud Spencer és Terence Hill után a vásznon voltak.

MV5BMjA2MjM2NjQ0M15BMl5BanBnXkFtZTgwMjM1NTk4MTE@._V1__SX1303_SY548_

Az a helyzet az amerikai vígjátékokkal, hogy vagy szörnyen alpáriak vagy pedig annyira kifordítottak, mint annak idején a ZAZ csoport filmjei. Nehéz műfaj ez, amiben nem könnyű megtalálni az arany középutat, hogy vicces is legyen a produktum, ne is legyen idétlen és alpári, ugyanakkor mégis legyen benne egy kicsivel több poén, mint amit a trailerben septiben összevágnak.

MV5BMTYwNzgwOTY4Ml5BMl5BanBnXkFtZTgwOTM1NTk4MTE@._V1__SX1303_SY591_

Jó alapanyag lehet egy régi jól bejáratott brand. Mint például a Jump Street, ami igaz nekünk kb annyit mond mint a hálaadási pulyka, tudjuk, hogy van, de igazán nem gyűrűzött be (nem mintha ezt szeretném) Magyarországra. 2012-ben ezt a brandet túrták fel Hollywoodban és mivel a túlkoros zsarus idiótaságok annyira nem hoznak lázban szépen ki is hagytam az, az évi mozis termésből. Lehet, hogy hiba volt?

MV5BMTQxMTE3NDI5NF5BMl5BanBnXkFtZTgwNjM1NTk4MTE@._V1__SX1303_SY548_

A folytatásra is csak azért mentem el, mert a csajom annyit rágta a fülem, hogy beadtam a derekam. Vígjátékban még ilyen kellemeset nem csalódta. Jonah Hill és Channing Tatum annyira jó páros, hogy szerintem Bud Spencer és Terence Hill óta nem láttam ilyen jót a vásznon. Meg van bennük az ellentét, ami a szitkomokhoz kell, arról nem is beszélve, hogy Hill macis bája és Tatum sármja tuti garancia a csajok terembevonzásához. Két olyan karakter akikre lehet építeni és nem is csoda, hogy a potenciát látva, a filmkészítők saját maguknak görbe tükröt állítva egész folytatás arzenált vonultatnak fel a Jump Street sagát előrevetítve. És pont ez az amiért a film zseniális.

MV5BMjAxNjU0MDk0Ml5BMl5BanBnXkFtZTgwNDI1NTk4MTE@._V1__SX1303_SY548_

A film olyannyira cinkostársnak kéri fel a nézőt – amiben persze egyből partnerek vagyunk -, hogy nem tudunk nem azonosulni a két idétlen hekus bénázásaival. Arról nem is beszélve, hogy a váratlanul feltálalt szkeccsek végre igazán jó vígjátéki alapot nyújtanak és tudunk nevetni. Nem kell fingás, böfögés, kurvázás egyszerűen a figurák jellegéből adódóan kapunk komikumot. És ha már a Hill-Tatum párost dicsértem, nem tudok szó nélkül elmenni Jillian Bell vagyis Mercerdes figurája mellett, aki a legfedhetetlenebb karaktere az egész filmnek.

MV5BMTA1OTI1MTc2ODheQTJeQWpwZ15BbWU4MDkzOTczNTEx._V1__SX1303_SY548_

Fordulatos, vicces és akciót is pont annyit tartalmaz ami miatt azt kell, hogy mondjuk: Folytassa Jump Street!

Értékelés: 9/10.

Akiknek ajánlom: Egyetemista lányoknak, akik át akarják élni, hogy milyen is lehet az, ha Channing Tatummal egy suliba jársz.

Akinek nem ajánlom: Komoly zsaruknak, akik egy jó rendőrviccen még csak mosolyogni se tudnak.

One response to “Folytassa Jump Street!

  1. Biztos én vagyok sótlan, de ez annyira erőltetett volt, ogy már fájt, pedig nem is vagyok komoly zsaru….mondjuk egyetemista lány sem…szerintem Channing Tatumhoz baromira nem passzol ez az idióta karakter…
    Hát ez legjobb esetben is 4/10…