Két trilógia is kiteljesedik

Stallone feláldozhatói és a Bogyó és Babóca is a harmadik részéhez ér. Sőt, a teknőcök is támadnak. Mozi bemutatók a hétre.

MV5BMTk2MzE4NjIxOF5BMl5BanBnXkFtZTgwNTI3OTg2MTE@._V1__SX1218_SY859_

Osztálytalálkozó a köbön

The Expendables – A feláldozhatók 3 – Harmadik alkalommal rántja össze Sylvester Stallone a régi VHS haverokat, hogy egy jó kis muriban megmutassák, a lenyugvó napnak is van ereje. A kérdés csak annyi, hogy mennyi? 2010-ben indította útjára a feláldozhatók-sagát mindenki kedvenc Rambója, ami a kezdeti buli után, egy kissé áporodott after partyban folytatódott. Már a második rész sem volt akkora durranás, mint az első, ám a szekér még ment, szóval jöhetett a harmadik film is. Talán lehet, hogy hiba volt. Valószínű nem csak az idejének előtt a netre kikerült teljes kalóz-változat miatt, hanem mert az akciótatákra harmadjára mindenki ráunt, de a film akkorát bukott az USA-ban, hogy a készítők még a külföldi piacban bízhatnak. Minden esetre aki a ’90-es évek bunyóbajnokait ismét egy tablón akarja látni, az ki ne hagyja az EX 3-at.

 

Reneszánsz festők teknőspáncélban

Tini nindzsa teknőcök – Képregényből, animációs film szereplők, majd élőszereplős mozisztárok. Van olyan aki nem ismeri a Tini nindzsa teknőcöket? Van, az illetőt pedig úgy hívják, hogy Michael Bay, aki most gyerekkorunk kedvenc hőseit szentségtelenítette meg. Már az első trailerek kapcsán azon fanyalgott mindenki, hogy hogyan néznek ki Leonardoék, és ez még csak a jéghegy csúcsa volt. Bár azért tudom, hogy szinte mindannyian azon vagyunk, hogy adjunk egy esélyt a tekiknek, a kritikusok azonban mindössze 20%-ot adtak a filmnek a Rottentomatoeson. Kevés akció, sok idétlendég, erről suttognak a magyar kritikák.

 

Egy trilógia beteljesedik

Bogyó és Babóca 3 – Játszótársak – Már a harmadik egészestés film Bogyó és Babóca kalandjaiból, természetesen a legkisebbeknek. Az élénk színek és a könnyen fogyasztható figurák, na meg a bájos és oktató történetek miatt egy cseppet sem csodálkozok, hogy a felnőttek szeretetik a magyar produkcióra elcipelni a gyerekeket. Most ismét a Savaria Moziba kell zarándokolni a Bogyó és Babóca legújabb kalandjaiért.