A galaxis ízei

Két film, ennyi jut a héten a szombathelyi mozikba. Na de két milyen film?!

MV5BMTQ1NTA4ODcyMl5BMl5BanBnXkFtZTgwMzAyOTMyMjE@._V1__SX1218_SY859_

A MARVEL nagy dobása a Galaxis őrzői a héten veszi be a magyarországi vetítő termeket. Nem csoda, hát ha túl sok ellenlábast nem mertek csatába indítani az őrzők ellen. Egy azért mégis van.

 

Űr betyárok

A Galaxis őrzői – A MARVEL tovább építgeti a filmes univerzumát. A dolog érdekessége, hogy a cég a filmeket éppen ugyan úgy kezeli mint a képregény füzeteket. Vannak szóló sztorik, van nagy crossover és úgy látszik ez eddig nagyon bejött. A következő lépcső most a Galaxis Őrzőinek bevezetése a filmes világba. Maga a képregény egyébként néhány éve lett újraindítva és a rebootolt alapanyag kel most életre. A disney-s bünti miatt ismét csak két hétre a világpremier után kapjuk meg a filmet, aminek a sok fanyalgás mellett azért annyi hozadéka is van, hogy zsákbamacskát tuti nem veszünk. Az öt űrcsavargó kalandjának eddig 92%-os a kritikusi mutatója a Rottenen, ami finoman szólva is fergeteges. Nem véletlen, hogy az Őrzők ott vannak mind a két szombathelyi moziban.

 

Az ételed az életed

Az élet ízei – Nem túlzás azt állítani, hogy a gasztronómiának reneszánsza van. Mindenki főz. Grill, ínyencség, napi menü bármi is kerüljön szóba maximalisták vagyunk. Történetünk főszereplője Madam Hallory, akit Helen Mirren kelt életre. Egy régi vágású, a magas fokú vendéglátáshoz ragaszkodó étteremvezető, akinek a hátán ál fel a szőr a szomszédba költöző indiai vendéglőstől. És mégis amíg a két vendéglős egymással hadakozik, a személyzet egy-egy tagja összeáll, hogy a dél-francia ízeket a távolkelet fűszereivel vegyítve valami fantasztikust hozzon össze.