A Repcsik – A mentőalakulat csütörtöktől a mozikban

Csütörtöktől látható a magyarországi mozikban a gyerekeknek készült Repcsik amerikai animációs sikerfilm folytatása. A Pixar egykori Verdák-filmjeit továbbgondoló 3D-s új Disney-mozi, a Repcsik – A mentőalakulat a légi tűzoltást állítja a középpontba.

qcRX4Fs

A film a második esélyről szól; minden karakter mást csinált, mielőtt a légi mentés szolgálatába állt. Míg a tavalyi Repcsik azt mutatta be, miként lesz a főhős, Rozsdás egyszerű permetezőgépből a legjobb repülőversenyző, a folytatásban egy elöregedett alkatrész miatt a sportolói karrier megszakad, viszont szükség van rá légi tűzoltóként.

 

A film készítői a valóságot is alapul vették a sztorihoz. Ahogy a Verdákat és a Verdák 2-őt rendezőként jegyzett John Lasseter, a Repcsik-filmek executive producere elmondta, a permetezőgép Rozsdáshoz hasonló kisrepülőket már kezdetben használtak légi oltásoknál Amerikában, sőt, 1955-ben ilyen géppel csinálták az első légi tűzoltást.

 

A Repcsik – A mentőalakulat rendezője Robert Gannaway, aki 2012-ben a Csingiling: A szárnyak titka című 3D-animációt is jegyezte, a forgatókönyvet Jeffrey M. Howard írta, a zenét Mark Mancina szerezte – mindketten a Repcsik stábjából maradtak meg.

Ahogyan a tavalyi alapfilmben, a folytatásban is hallható néhány amerikai sztárszínész, aki a hangját eredetileg kölcsönözte a mozihoz: Rozsdást Dane Crook (látható például a Hawaii Five-O című tévésorozatban, ami Magyarországon több csatornán is fut), Pengét a többszörösen Oscar-díjra jelölt Ed Harris, Dottie-t Teri Hatcher (Tango és Cash, Két pasi – meg egy kicsi, Született feleségek) szólaltatja meg, a magyar szinkronhangok között van Czető Rolandé, Janza Katáé, Epres Attiláé, Tordy Gézáé és Scherer Péteré.

 

A Repcsik első része világszerte több mint 219 millió dolláros bevételt hozott a Disney stúdiónak. A Repcsik – A mentőalakulatot a Fórum Hungary forgalmazza Magyarországon.

-mti-

Hozzászólások lezárva.