Tarantino négyrészes tévéfilmet készítene a Django elszabadulból

A filmből kimaradt 90 perces anyag felhasználásával négyrészes tévéfilmet készítene a Django elszabadul című alkotásából Quentin Tarantino – értesült a Cannes-i Filmfesztiválon a Variety.com.

FranceCannesSilsMariaRedCarpet-02d04

„Arra gondoltam, hogy egy négyórás Django elszabadul-változatot vágok össze. De nem négyórás mozifilmként szeretném bemutatni. Egyórás részekre vágnám, olyan lenne, mint egy négyrészes miniszéria. Kábeltévén mutatnánk be részenként” – mondta Tarantino, aki a legjobb forgatókönyv Oscar-díját nyerte el 2013-ben a filmmel.

 

A produkció 2 óra 45 perces hosszúságban került a mozikba, ám a végleges változat elkészítésénél számos jelenet, köztük egy a Django feleségével (Kerry Washington alakításában) felvett rész is „a vágószoba padlóján végezte”.

 

Tarantino úgy vélte, egy négyórás mozifilm már sok lenne a nézőknek, de a négyórás miniszériát szeretni fogják. „Mind a négy részt meg akarják majd nézni. Szerintem, így működhet a dolog” – mondta.

 

Az amerikai rendező, aki éppen húsz éve kapta meg az Arany Pálmát Cannes-ban a Ponyvaregény című filmjéért, szombat este a fesztivál zárófilmjének, Sergio Leone ötven éve debütált Egy maroknyi dollárért című spagettiwesternjének bemutatásán házigazdaként szerepelt ismét a fesztiválszínpadon.

 

Tarantino a The Washington Post beszámolója szerint egykori Arany Pálma-díjáról a legnagyobb becsben tartott elismeréseként szólt, és megjegyezte, hogy ebből a díjból még szeretne majd egyszer még egyet elnyerni, mielőtt meghal.

Cannes-ban pénteken az évforduló alkalmából a Ponyvaregényt díszvetítésen mutatták be, amelyen a film főszereplői, Uma Thurman és John Travolta is megjelentek.

 -mti-