Bennük van az X

Az új X-men film izgalmas, látványos, szexi és apokaliptikus. Minden benne van ami a geekeknek kell.

hugh-jackman-stars-in-final-trailer-for-x-men-days-of-future-past-watch-now-161013-a-1397628564

Bryan Singer. Ő kellett ahhoz, hogy az X-Men egy újabb közönségszórakoztató moziban térhessen vissza. Bár az utolsó nagy csapat összetrombitálós Elsők sem volt rossz mégis hiányzott az az esszencia, ami miatt 2000-ben a közönség megszerette a mutánsok világát. Most visszakapjuk ezt és a mutánsok pengébbek mint valaha.

movies-x-men-days-of-future-past-4

Singernek azért viszonylag könnyű dolga volt, hiszen a jól megírt forgatókönyv biztos alap az eredményes végkifejlethez. Az időutazásos filmek legnagyobb logikai buktatóit pedig így könnyen lehetett védenie az alkotóknak. Az egyetlen kérdés, ami nyitva maradt az az, hogy a legutóbbi Farkas (sic!) filmben elveszített adamantium karmokat, hogy kapta vissza mindenki kedvenc Loganje. Ezt leszámítva egyéként minden kristálytiszta.

X_Men_Days_of_Future_Past_42227

Egy amolyan igazi kis super groupot hoztak össze, ahol nem csak a mutánsok színe java jelenik meg de a közös cél összekovácsolja őket, sőt. Az időutazásos megoldásnak köszönhetően egyszerre két fronton  folyik a háború, hogy végül kiderüljön, ki maradhat életben és kit írt ki az evolúció. A bravúros megoldások pedig nem csak a két idősík könnyed kezelésében rejlik. De a karakterábrázolások, a szereplők súlyozása és a vicces, olykor pimasz kikacsintások még tovább színesítik a filmet.

X-Men-Days-of-Future-Past

Ami pedig a legkirályabb jelent sor címét illeti, az biztos, hogy Magneto kiszabadítása a méltó a címre. A Mátrixos belassított és körbeforgatott képmegoldások elbújhatnak Higanyszál laza, vicces helyzetmegoldásán. A 3D-nek ebben az 5 percben aztán igazán meg van a helye.

X_Men_Days_Future_Past_13838031568400

Szóval Nagy Lebowskis X Professzor, mutánsokat papírszalvétaként széttépő óriásrobotok és nagyravágyó kisember meséje a vásznon.

Értékelés: 8/10.

 

Akinek ajánlom: A Terminátor filmeket pont az időutazásos logikai csavarok miatt szerető, lelkes hobbibarkácsolóknak. Akik a kis kütyük mellett szeretnek óriás robotokat is össze-össze dobni.

 

Akinek nem ajánlom: Trónok harca rajongóinak. Ők őrizzék meg Tyrion Lannister emlékét úgy, ahogy van.

??????????????????????????????????????????

 

Trivia

Higanyszál (a nagyon gyorsan rohangáló srác) a képregény világban Magneto fia. Enyhe kis utalás a filmben, hogy „Anyám randizgatott egy ilyen fickóval”. Higanyszál és testvére a Skarlát boszorkány szerepelni fog a Bosszúállók 2-ben. Ahol másik színész, másik eredettörténettel hozza majd a figurát.

Az extra jelenet már a 2016-ra ígért X-Men:Apokalipszis című filmet vezeti fel. A piramist építő srác, maga a fiatal címszereplő, aki a Marvel univerzum egyik legádázabb gonosztevője. (Aki nem ülte végig a stáblistát itt megnézheti.)

Robotőr droid tűnt már fel korábban X-Men filmben. Az Ellenállás vége című, 3. történetben az X-Men csapat a szimulációs teremben fejezett le egy ilyen gépet méghozzá Kolosszus és Rozsomák képregényekből már jól ismert „eldobós” trükkjével.