Filmtrilógia készül Harry Potter tankönyvéből

J. K. Rowling nagysikerű Harry Potter-sorozatának világához tartozó Legendás állatok és megfigyelésük (Fantastic Beasts and Where to Find Them) című fiktív tankönyvből forgatnak újabb mozit.

_73913316_h3xrdgho

A 2001-ben megjelent kötet eredetileg az ifjú varázslótanonc egyik tankönyveként szerepelt a Harry Potter-regényekben. Az angol írónőt a Warner Bros. filmstúdió vezetője, Kevin Tsujihara győzte meg, hogy dolgozza át filmvászonra a művet – adta hírül a BBC News.

Tsujihara a múlt héten mondta el a The New York Times című lapnak, hogy háromrészes mozifilm készül a könyvből, amely a legendás bestiákért rajongó Göthe Salmandert követi nyomon. (Rowling neve nem is került fel a könyv borítójára, mert az írónő Salmandert tüntette fel szerzőként, hogy még hitelesebb legyen a fiktív tankönyv.

Rowling szerint a New Yorkban játszódó történet se nem folytatása, se nem előzménye a sorozatnak, hanem Harry Potter „mágikus világának kiterjesztése”. Az írónő tizenkét nap alatt készült el a film forgatókönyvének vázlatával.

Az először 2013 szeptemberében beharangozott projekt producere a Potter-mozikat is jegyző David Heyman lesz, aki a közelmúltban többek közt a Gravitáció című alkotás munkálataiban vett részt. „Mindig is azt mondtam, hogy kizárólag akkor látogatnék vissza a mágikus világba, ha olyan ötletem támadna, amely tényleg izgalomba hoz, és ez most pont olyan” – nyilatkozta Rowling a film tavalyi bejelentésekor.
Az írónő a Harry Potter-könyvsorozat negyedik és ötödik kötetének megjelenése között vetette papírra a fiktív tankönyvet, amely a történet szerint hetven évvel az ifjú varázslótanonc felbukkanása előtt íródott.

A Legendás állatok és megfigyelésük mellett Rowling Harry egy másik tankönyvét is kiadta A kviddics évszázadai (Quidditch Through the Ages) címmel. A köteteket a Bloomsbury Children’s Books 2001 márciusában publikálta, és a vásárlásokból befolyt összeggel a Comic Relief nevű alapítványt támogatták.

Szintén a regényfolyamhoz illeszkedve látott napvilágot a Bogar bárd meséi (The Tales of Beedle the Bard), amely 2008 decemberében került a boltok polcaira.

-mti-