Két verzióban kerülhet a mozikba A szürke ötven árnyalata

Minden esély megvan arra, hogy A szürke ötven árnyalata című bestseller filmváltozata az évtized egyik legmerészebben erotikus mozija lesz, de ez még nem biztos.

fifty-shades-grey

A kanadai forgatásról ugyanis olyan hírek szivárogtak ki, hogy a stúdió nem örülne, ha a film korhatáros lenne – ez az amerikai besorolás szerint 17 éven aluliaknak nem ajánlott minősítést jelent. Az ilyen korhatáros produkciók jóval kisebb bevételre számíthatnak, mint a kevésbé szigorúan minősített filmek, mert a közönség nagy részét alkotó 17 év alattiak távol maradnának a mozikból. Igen ám, de ha A szürke… nem lesz elég merész, a könyv rajongói csalódni fognak, és akkor meg emiatt nem lesz sikeres a film. Ez komoly dilemma, egyelőre nem is sikerült eldönteni.

 Azt viszont biztosan lehet tudni, hogy a rendező, Sam Taylor-Johnson, illetve a két főszereplő, Dakota Johnson és Jamie Dornan nem Disney-filmre szerződtek, ők szeretnének hűek maradni a könyv merész erotikájához. Egyes találgatások szerint végül az lehet majd a megoldás, hogy két verzióban kerül a mozikba a film: lesz egy felnőtteknek való és egy kevésbé korhatáros verzió.

(UIP)