Peter Jackson világszerte élőben mesél A hobbitról

Műholdas kapcsolat segítségével A hobbit-trilógiát rendező Peter Jackson és a trilógia második részének szereplőgárdája november 4-én élőben osztja meg gondolatait a decemberben mozikba kerülő filmről a világ számos filmszínházában.

hobbit-desolation-of-smaug-03

 

A hobbit sztárjai egy-egy Los Angeles-i, New York-i, londoni és wellingtoni filmszínházban találkoznak a közönséggel. Amozikat élő műholdas kapcsolattal kötik össze, így a rendező és a színészek szimultán közönségtalálkozón válaszolnak a produkcióval kapcsolatos kérdésekre. A különleges esemény résztvevői elsőként láthatják A hobbit – Smaug pusztasága című, decemberben debütáló epizód egy hosszabb jelenetét is – olvasható az Entertainment Weekly online cikkében.

Az esemény házigazdája a CNN műsorvezetője, Anderson Cooper lesz, aki New Yorkból moderálja a programot a Legolast alakító Orlando Bloom és a Tölgypajzsos Thorint játszó Richard Armitage társaságában, Los Angelesből a Tauriel szerepében látható Evangeline Lilly jelentkezik, Londonban pedig a Thranduilt játszó Lee Pace, a Smaugot legyőző Luke Evans és a korábban Gollumot megszemélyesítő Andy Serkis kapcsolódik a műsorba. Peter Jackson rendező Wellingtonból válaszol a kérdésekre.

További kijelölt mozik a világ több országában szintén lehetővé teszik, hogy a rajongók követhessék az eseményt. A film honlapja szerint Európában Párizsban, Rómában, Hamburgban, Brüsszelben és Madridban várja egy-egy mozi a rajongókat. Ahol pedig nincs a közelben ilyen filmszínház, ott az online közvetítést érdemes elcsípni. Az online csatlakozásra való jelentkezés részletei a film honlapján, a The Hobbit Facebook-oldalon, valamint a +hobbitfanevent kulcsszó alatti hivatalos Twitter-kapcsolaton érhetők el.

A hobbit – Smaug pusztasága december 12-én kerül a magyar mozikba.

-mti-