Harrison Ford a Szárnyas fejvadász folytatására készül

A 71 éves színész már tárgyalt Ridley Scott rendezővel a szerepről.

bladerunner-harrison-ford

Az Indiana Jones- és Star Wars-filmek sztárja a BBC online hírszolgáltató értesülése szerint egy játék és szórakoztató honlapon számolt be arról, hogy „csevegett” a dologról a kultfilm brit rendezőjével.

 

„Őszintén csodálom Ridley-t magánemberként és rendezőként is. Nagyon örülnék, ha megint együtt dolgozhatnék vele a történet folytatásán” – mondta Harrison Ford az IGN.comnak.

 

A film producerei két éve jelentették be, hogy Ridley Scott folytatást tervez 1982-es alkotásához, amely a sci-fit a bűnügyi filmek sötét világával elegyítette. Az eredeti film Philip K. Dick Álmodnak-e az androidok elektronikus bárányokkal? című regényéből készült. Ford Rick Deckard nyomozót alakította, aki replikánsokra, emberi külsejű robotokra vadászik. A klasszikussá vált alkotásban Sean Young, Rutger Hauer és Daryl Hannah volt a partnere.
Az Alcon Entertainment előzményfilmet vagy folytatást akart, nem gondolkodott a harminc évvel ezelőtti produkció újraforgatásában. Andrew Kosove producer két éve még kizárta, hogy Ford visszatérne egykori szerepében. „Ez egy új megközelítés, és az én elképzelésem szerint ez azt jelenti, hogy teljesen fel kell frissíteni, beleértve a szereposztást is” – mondta akkor.

 

A Szárnyas fejvadász különleges effektusai két Oscar-jelölést kaptak, a film azonban nem lett kasszasiker a mozikban, és a kritika is hűvösen fogadta. Videón viszont nagyon népszerűvé vált. 1993-ban bekerült az amerikai Kongresszusi Könyvtár Filmkatalógusába a „kulturális, történelmi, illetve esztétikai jelentőségük” miatt megőrzendőnek nyilvánított alkotások közé – írta a BBC News.

-mti-