Weinsteinék kivették az Oscar-versenyből a Grace Kelly-drámát

Nem akarja a Weinstein testvérek produkciós cége, hogy az idei Oscar-versenyben szerepeljen a Grace Kelly életéről forgatott film, a Grace of Monaco, amelyben Nicole Kidman alakítja a címszerepet, ezért 2014 tavaszára halasztották a bemutatót.

movies-nicole-kidman-grace-kelly

A produkció számára eredetileg november 27-től foglaltak le korlátozott számú vetítést, hogy jelölhető legyen az amerikai filmakadémia díjaira. A The Hollywood Reporter értesülése szerint azonban Weinsteinék jövőre csúsztatták a premiert, mert úgy vélték, a filmnek további simításokra van szüksége ahhoz, hogy teljesen elkészüljön.

 

Nicole Kidman, aki idén a cannes-i filmfesztivál zsűrijében kapott helyet, a májusi mustrán arról beszélt, hogy ez a hetedik filmje Harvey Weinsteinnel, és szerinte a producer kiemelt figyelmet fordít az alkotásra.

 

A tavaszi bemutató mindenesetre bennfentes források szerint azt jelzi, hogy inkább kasszasikernek szánják, mint díjfavoritnak.

 

A The Weinstein Co. mindenesetre idén sem marad Oscar-esélyes filmek nélkül: a cég forgalmazta a Fruitvale Station című életrajzi drámát, a százmillió dolláros bevételen túl járó A komornyikot, A nagymester című harcművészeti drámát, a Salinger című dokumentumfilmet, és hamarosan mozikba küldik a torontói filmfesztiválon szerepelt Mandela-filmet, a Judi Dench-csel forgatott Philomenát, valamint az August: Osage County és a One Chance című produkciókat.

 

 -mti-