Rohamosztagos toppant be a hastingsi csatába

Star Wars-os katona toppant be a hastingsi csata felelevenítésébe. A fehér, műanyag páncélzatú, lézerkarabélyos birodalmi rohamosztagos igencsak kirítt az ezer évvel ezelőtti harci ruházatú és fegyverzetű tömegből.

Two Thousand Re-Enactors Participate In English Heritage History Live!

 

Az 1066-os csata újrajátszása Northamptonshire-ben történt, Kelmarsh Hallnál az Élő történelem című tömegrendezvényen. Mintegy kétezer ember nyüzsgött a harcmezőn. A történelmi hűséghez igazodó rendezvényen nem csupán Hastings történéseit, hanem időrendben haladva a Rózsák háborújának egy csatáját és a D-nap, a II. világháborús normandiai partraszállást is felelevenítették. 

Ami a Csillagos Háborója katonát illeti, megjelenését „távoli jövő a jelen múltjában” mondattal lehetne összegezni, ha a Csillagok háborúja filmek elején nem tudatta volna mindig felirat, hogy a cselekmény réges-régen játszódik. A brit Metro újság megjegyzi, hogy a „kakukktojásharcos” vagy félreérthette a rendezvény szervezőinek felhívását, és azt hitte, hogy filmek csatajeleneteit fogják játszani, vagy nagyon becsapták az iskolában történelemórán.

-mti-