A héten a mozikban a Tajtékos napok

Május 23-án kerül a hazai mozikba Michel Gondry új filmje, a Tajtékos napok a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) forgalmazásában.

TAJTKO~1 

Kálomista Zsuzsanna, az MTVA archívum- és tartalomkereskedelmi igazgatója az MTI-nek elmondta, hogy a Michel Gondry rendezte alkotást szinkronnal és felirattal is vetíteni fogják, a forgalmazás 24 kópiával indul.
„Hatalmas várakozás előzi meg ezt a filmet, hiszen egy kultikus könyv, Boris Vian regényének adaptációjáról van szó” – fogalmazott az igazgató.
A történet Colin (Romain Duris) és Chloé (Audrey Tautou) szerelméről szól. A boldogságnak azonban vége szakad, amikor Chloé megbetegszik: lótuszvirág nő a mellkasában. Colinra vár a feladat, hogy egyedülálló gyógymódokat kifejlesztve megmentse imádott szerelmét – ismertette a történetet Kálomista Zsuzsanna, hozzátéve, hogy a filmet nemcsak a nagyszerű színészi játék, hanem az elképesztő látványvilág is az év egyik legjobban várt mozgóképévé teszi.
„Számunkra is meglepő volt, hogy még senki nem csapott le rá” – mondta az igazgató, hozzátéve, hogy a forgalmazási jogokat idén februárban Berlinben vásárolták meg. Boris Vian regényéből Luc Bossi írta a forgatókönyvet, aki a film producere is egyben.

Az MTVA következő filmje szintén francia lesz, egy habkönnyű, romantikus vígjáték – mondta el Kálomista Zsuzsanna, hozzátéve, hogy a június 6-án mozikba kerülő Felcsípve című film egy középkorú nő és egy húsz év körüli fiú szerelméről szól.

Szeptemberben egy dokumentumfilmet mutatnak be: az On the Way to School (Úton az iskolába) azt járja körül, hogy hányféleképpen, milyen nehézségek árán járnak a gyerekek iskolába a világ különböző tájain.
Ősszel mutatják be Vong Kar-vaj The Grandmaster című filmjét, majd további családi filmek következnek – fogalmazott Kálomista Zsuzsanna.
A Tajtékos napok a negyedik olyan alkotás, amely az MTVA forgalmazásában jut el a mozinézőkhöz. A film díszbemutatóját kedd este tartják Budapesten.

 -mti-