Rekordbevételt várnak az új Star Trek-film észak-amerikai premierjétől

startrek_intodarkness_pine_quinto

85 millió dolláros rekordbevételt várnak az elemzők az észak-amerikai mozikban május 17-től látható Sötétségben – Star Trek című sci-fi premierjétől – írta a Variety.com filmes portál. 

A 2009-es Star Trek-film folytatásaként J. J. Abrams rendezésében, 186 millió dollárból forgatott, három dimenziós új epizód iránt a szakértők szerint a decemberben közzétett első reklámfilmje óta nő az érdeklődés, amelyet a „szájpropaganda” a bemutatóig óriásira duzzaszthat.

A Star Trek-univerziumot újraélesztő első Star Trek-film, amelyet már Abrams jegyzett, debütálása hétvégéjén 70 millió dolláros jegybevételt ért el és forgalmazását végül 385 millió dolláros globális jegyeladással zárta.

A Sötétségben eredetileg normál technikával készült, csak az utómunkákon konvertálták három dimenzióssá. A filmet Imax-mozikban is vetíteni fogják.

A Chris Pine (Kirk kapitány), Zachary Quinto (Spock) és Benedict Cumberbatch (John Harrison) sztárnévsort felvonultató sci-fit a korábbinál akciódúsabb, lendületesebb filmként reklámozzák. „Az első filmben Kirk még egy kicsit éretlen volt a kapitányságra. Az új részben látjuk majd, hogy kiérdemli a széket” – jelentette ki Pine a közelmúltban.

A Paramount és a Skydance Productions gyártásában született filmet május 16-tól játsszák a magyar mozik. 

-mti-