A kínai forgalmazáshoz „kicsit tompították” a Django elszabadul véres jeleneteit

Némiképp tompították a Django elszabadul című film véres jeleneteit a kínaimoziforgalmazás számára. Az „apró” változtatásokba Quentin Tarantino, a film rendezője is belement. 

Django-Unchained-írás3

Tarantinónak ez az első munkája, amelyet Kínában bemutatnak a mozik. A westernt forgalmazó Sony Pictures képviselője, Csang Miao egy kínai napilapnak elmondta, hogy a helyi közönség számára „kicsit sötétebb tónusúvá változtatták a vér színét” és „visszavettek a vérengzős jelenetekből” – ismertette szerdán a BBC hírportálja.

Miao hangsúlyozta, hogy a változtatások ugyanakkor nem befolyásolják a film egészének minőségét. Mint hozzátette: a rendező sem kompromisszumként, hanem progresszív változásként fogta fel a módosításokat.

A változások egyébként nem rövidítették meg a filmet, az Kínában is 165 perces. A helyi közönség április 11-től láthatja a produkciót Jamie Foxx, Leonardo DiCaprio és Christoph Waltz főszereplésével.

A Django elszabadul eddig világszerte több mint 400 millió dollárt keresett, Waltz és a forgatókönyvért Tarantino Oscar-díjat kapott az amerikai filmakadémia február végi gáláján.

Kínában nem szokatlan, hogy a hollywoodi filmek erőszakot, szexualitást és egyéb kényes jeleneteket felvonultató képeit cenzúrázzák, megváltoztatják. Így járt a közelmúltban a 007 – Skyfall és a Felhőatlasz is.

Az ázsiai ország márciusban a világ második legnagyobb mozis piacává vált, tavaly 2,7 milliárd dollár értékben váltottak jegyet a kínai mozikban a nézők.

 -mti-