Elkészült a Tüskevár egészestés filmváltozata

A Fekete István kultikus regényét feldolgozó mozit, amelyet Balogh György rendezett, szeptember végétől láthatja a közönség. Ősbemutatóját csütörtökön tartották Csongrádon.

 

 

Balogh György a premier előtt az MTI-nek elmondta, hogy a film jeleneteinek nagy részét még hét éve Csongrádon és a város húsz kilométeres körzetében vették föl: forgattak a Körös-torokban, a Tisza árterében és a madárvilágáról híres Csaj-tónál, és természetesen az eredeti helyszínen, a Kis-Balatonnál, valamint Budapesten is.

Bár a nyersanyag szinte egy nyár alatt elkészült – 2006-ban volt szükség még néhány napnyi pótforgatásra -, a pénzhiány miatt az utómunkák elhúzódtak. Magánbefektetőknek köszönhetően azonban áprilisban sikerült befejezni a filmet – közölte a rendező.

Lenyűgöző természeti képek, fülbemászó dallamok, igazi családi film várja majd szeptember végétől a mozikban a nézőket. A próbavetítéseken nagyon kedvező volt a film fogadtatása, lekötötte a 6-7 éves gyerekeket és tetszett azoknak is, akik látták az 1967-es Fejér Tamás rendezte, fekete-fehér tévésorozatot is – hangsúlyozta Balogh György.

Tutajost a Sorstalanságból ismert Nagy Marcell alakítja. Matula bácsit Kovács Lajos, István bácsit Eperjes Károly, Náncsi nénit Pogány Judit játssza, de feltűnik Rékasi Károly, Détár Enikő, Haumann Péter és Szacsvay László is.

Nagy Marcell elárulta, hogy pesti srácként a 2005-2006-os forgatás két olyan felejthetetlen nyarat jelentett neki, mint amilyet Tutajos átélhetett a regényben: Csongrádon fogott például életében először horgászbotot.