Anne Hathaway-t az adrenalin jutatta a csúcsra

Nagy élvezettel aprította a rossz fiúkat a pénteken az amerikai mozikba kerülő új Batman-filmben Anne Hathaway, aki Macskanő-szerepéről mesélt.

 

A sötét lovag: Felemelkedés című produkció rendezője, Christopher Nolan választotta ki a szerepre a harmincéves brooklyni színésznőt, a Neveletlen hercegnő és a Brokeback Mountain – Túl a barátságon sztárját. A testhezálló dresszbe öltöztetett Macskanőt korábban Michelle Pfeiffer, Halle Berry, Eartha Kitt és Lee Meriwether is eljátszotta.

Mint Hathaway elárulta, különösen arra a három nap alatt felvett jelenetre büszke, amelyben Batman oldalán küzd a háztetőn egy sereg gonosztevővel. „Elég kemény vagyok magammal, ritkán engedem meg, hogy büszke legyek a teljesítményemre, de azon az éjszakán, amikor befejeztük a háztetős forgatást, a felhőkben éreztem magam. Egész éjjel filmeztünk, hajnalban mentem haza. Bár fáradt voltam, és hegyen lakom, fogtam a kutyámat, és tiszta erőből felfutottunk a hegytetőre, aztán megpihentünk, és csak néztem, ahogy felkel a nap… Az az adrenalin volt az egyik legjobb érzés, amit színészként átéltem” – idézte a színésznőt a lap online kiadása.

Nolan ugyancsak meg volt elégedve sztárjával, dicsérte hihetetlen fizikai teljesítményét. Ugyanakkor hozzátette, hogy számára az a jó akcióhősnő, aki mindemellett okos és felkészült. 

Hathaway elmondta, hogy egy csütörtöki napon volt a meghallgatás, a rá következő kedden pedig felhívta az ügynöke, és szó szerint belenyávogott a telefonba, hogy tudassa: ő lesz Macskanő. Tíz hónapig heti hatnapos tréninggel készült a szerepre.

A sötét lovag: Felemelkedés című filmet a magyar mozik július 26-tól játsszák.