Pilotfilm készül a Budapest Bárról

Egy egész estés dokumentumfilm előkészítéseként pilotfilmet forgat Tóth Tamás rendező a Budapest Bár zenekarról. A 12 percesre tervezett alkotás szeptember végére készül el, és látható lesz a népszerű videómegosztókon.

 

A pilot a Budapest Bár című egész estés dokumentumfilm előtanulmányaként készül. A filmterv fejlesztése áprilisban kezdődött a Magyar Nemzeti Filmalap szakmai és anyagi támogatásával. A 2013-ra tervezett mozifilm a Budapest Bárról szól, de emellett bepillantást nyújt a magyar szórakoztató zene történetébe, a koncertezés világába, a cigányzene, a népzene, a pesti dal, a tánczene, a rock and roll és az alternatív zene fogalmaiba, életérzéseibe. A film személyes sorsokat, művészpályákat is a nézők elé tár, valamint egyedülálló hangulatú helyszíneivel a fővárost, Budapestet is bemutatja – tájékoztatta a Magyar Nemzeti Filmalap kedden az MTI-t.

A hat-nyolcnapos forgatáson Farkas Róbert, Behumi Dóri, Németh Juci, Rutkai Bori, Ferenczi György, Kiss Tibor és Lovasi András is közreműködik, készítenek felvételeket műteremben, romkocsmákban, a Merlin Színházban, majd a forgatás a Sziget fesztivál koncertjén folytatódik augusztus elején.

A Budapest Bár című filmet a Cameofilm gyártja, producere Csáky Attila, társproducere Gáncs Andrea, aki egyben a Budapest Bár zenekar menedzsere.

A sajtóközleményben szerepel, hogy a Magyar Nemzeti Filmalap eddigi döntéseivel öt egész estés dokumentumfilm fejlesztését támogatta, Sós Ágnes „Szerelem patak” című filmje a fejlesztési támogatást követően gyártási támogatásban is részesült.