Másfél hónap börtön fénykardos támadásért

A játékkard típusát tekintve úgynevezett fénykard volt, amely a Csillagok háborúja mozifilmsorozat révén lett közismert, és amely az úgynevezett jedi lovagok hagyományos fegyvere. A 33 éves férfi még tavaly december közepén Oregon államban, Portland városában kezdett kardozni egy játékboltban. Oly átszellemülten tette, hogy a személyzet telefonált a rendőrségnek, amely a bolt parkolójában mérkőzött meg a „lovaggal”.

A férfi mindkét kezében egy-egy fénykardot sci-fi nindzsaként suhogtatott és közben össze-vissza beszélt. Az egyik rendőr sokkolóval próbálta ártalmatlanná tenni, de a műanyagkardos férfi jól hárított. A másik rendőrnek sikerült ugyan nekinyomnia sokkolóját a férfi testének, ám a „jedi” játékkardjával elvágta az áramfegyver egyik vezetékét. Ezzel 2:0-ra állt a sokkolók és fénykardok küzdelme, végül azonban győzött az erő, mármint a rendőri a misztikus jedi „erő” fölött, és őrizetbe vették az „oregoni Obi-Wan Kenobit”.

A férfi játékkardos hadonászása és csapkodása senkit sem sebesített meg annyira, hogy orvosi ellátásra szorult volna, de eljárás indult ellene, már csak azért is, mert ellenszegült a rendőröknek. Ügyére most hétfőn tett pontot bíróság: a 45 nap börtön mellett elrendelte a férfi elmeállapotának vizsgálatát, továbbá kitiltotta a játékboltból – adta hírül a The Daily Telegraph című brit lap.