Ne bántások a feketerigót! Blu-ray-el indul a 100 éves Universal dömpingje

Mint arról márt hírt adtam idén ünnepli fennállásának 100. évfordulóját a Universal Pictures. A stúdió olyan filmek újrakiadásaival ünnepli a jubileumot, amelyek egy-egy mérföldkövet jelentenek történelmében. Ezúttal azonban nem csak a tengerentúlon örülhetnek a filmek rajongói, hanem hazánkban is.

 

Máris megvan az első cím, amelyik nálunk is megjelenik Blu-ray-en. Ez pedig nem más mint a Gregory Peck főszereplésével készült 1962-es klasszikus, a Ne bántsátok a feketerigót!

A Ne bántsátok a feketerigót! 2012. február 16-án jelenik meg BD-n a Select Video forgalmazásában. A film két verzióban lesz kapható. Egy hagyományos műanyag tokos kiadás, ami 4.990 Ft-ba kerül, illetve egy hazánban még egyedülálló digibook, amely 5.990 Ft-ot kóstál majd. Mindkét kiadványon a filmet felújított hanggal és képpel, eredeti (1.85:1) képarányban, dts 2.0-ás mono magyar és dts-HD MA 5.1-es angol hanggal, valamint magyar és angol felirattal kínálják. A töménytelen mennyiségű extrát pedig eredeti nyelven élvezhetjük.

 

FÉLELMETES SZIMMETRIA

A Ne bántsátok a feketerigót! játékfilm hosszúságú dokumentumfilmje, benne többek közt interjúk az alkotókkal és a szereplőkkel, valamint látogatás Harper Lee szülővárosában.

BESZÉLGETÉS GREGORY PECKKEL

Egy bensőséges, játékfilm hosszúságú dokumentumfilm a filmtörténet egyik legkedveltebb színészével interjúk, filmbejátszások, otthoni- és egyéb videoanyagok felhasználásával. 

OSCAR®-KÖSZÖNŐBESZÉD A LEGJOBB SZÍNÉSZ DÍJÉRT

AZ AMERIKAI FILMINTÉZET ÉLETMŰ-DÍJA

Gregory Peck felejthetetlen pillanata az életmű-díj átvételekor.

GREGORY PECK MÉLTATÁSA

Cecilia Peck szívmelengető köszöntése az akadémiai ünneplésen.

EMLÉKEK

Mary Badham színésznő a Gregory Peckel való közös munkára emlékezik.

MOZIELŐZETES
A film eredeti mozielőzetese.

AUDIOKOMMENTÁR

Robert Mulligan rendező és Alan Pakula producer közreműködésével.

 100 ÉVES A UNIVERSAL: FELÚJÍTOTT KLASSZIKUSOK

Betekintés a stúdió filmörökségének felújítási folyamatába.

 U-CONTROL

Az idén, a jubileum kapcsán, újra kiadásra kerülő Universal fimlek teljes listája ide kattinva érhető el.