Az X-Men első DVD (teszt)

A kiadvány hozza a kötelezőt. A mostani fapados kiadások között talán még gyöngyszemnek is mondhatjuk.

 

Külcsín

Csak úgy a rend kedvéért, ki is vesz manapság DVD-t? Akinek nincs jobb ajándékötlete vagy aki megszállott filmbuzi és gyűjti a korongokat. Ebből fakadóan egy magamfajta gyűjtő lelkét olyannyira simogatni tudják a részletekben rejtező apróságok, hogy az már-már euforikus állapotot okoz.


Így aztán nem kis megelégedettségnek adtam hangot akkor, amikor a celofántól megszabadítottam az X-Men – Az elsők DVD kiadását. Ötletes borító – bár nem értem, hogy Magneto és X Professzor mellé miért két szinte jelentéktelen szereplőt kellett felpakolni a címlapra, lehet, hogy csak az ivararány miatt – szép hátlap, igényes lemez szitázás és belső borító kép(!) fogadott. Ennyire igényes külcsín legutóbb a Majmok bolygója Lázadás DVD-jénél fogadott és bízom is benne, hogy a trendet folytatja a piac. Nincs ezen mit tovább spilázni, a külcsín 10/10-es.

 

(Ha nagyon bele akarnék kötni, akkor csak annyi, hogy a dizájn egy picit elüt a korábbi filmek dizájnjától de hát ennyi k*rvasággal a lány is férjhez megy – szokták mondani.)

 

Belbecs

Nos, tudom sokszor hangot adtam már neki, de akkor is. Hol van már a kor amikor két, sőt háromlemezes DVD kiadványokkal villanthattam a haverok előtt. Most már ha 2 extrát kapunk a lemezen, is van okunk örülni. A Blu-ray-s társak ismét többet kapnak, persze érthető, mert a kék lemezre több anyag fér, de akkor pedig tessék már a DVD-tokba még egy korongot suvasztani és a DVD-seket is kiszolgálni. Amúgy a most kapott két extra is több mint a semmi. A kimaradt jelenetekben többek között megnézhetjük milyen Magneto női ruhában, pluszban pedig kapunk egy kisfilmet is.

 

A menü ugyan álló, de oda se neki mert így is igényes. Bár azért egy DVD menü versenyre nem nevezném, de egyszerű és nagyszerű. A kép és a hang pedig hibátlan.

 

Az X-Men – Az elsőkkel tehát lehet bővíteni a mutáns gyűjteményt. Aztán jöhet a mozimaraton immár 5 filmmel (X-Men – Az elsők, X-Men kezdetek: Farkas, X-Men – A kívülállók, X-Men 2., X-Men – Az ellenállás vége).

A fotókat köszönöm Ivettemnek!