A majmok DVD-je (teszt)

Lázadnak, beszélnek és kicsit sötétek.

 

A mozikban a tavalyi év egyik meglepetése volt a Majmok bolygója – Lázadás, ami a sok gyenge Majmok bolygója folytatást kenterbe verve igazán szórakoztató és izgalmas előzményt mesélt el a fajok ranglétrafok helycseréjéről. (Kritika itt.) A december elején megjelent DVD pedig lehetővé tette, hogy hazavigyük az egész majomhordát. Hogy milyen kiadást kapott a csapat? Nézzük szépen sorban.

Külcsín

Szokás szerint a kiadvány külsejével kezdjük. Mintha kicsit sok lenne a hidas jelent a borítón. Cézár fél arca remek ötlet volt a címlapra, de mögötte és a hátlapon is, sőt a belső oldalon – merthogy végre egy DVD aminek megvan nyomva mindkét oldala – a film hidas jelenete látható. Kívül ez még valamiféle koncepció is lehetne, de belül ugyan azt a poént ellőni? Na azért ez olyan mint a csokin a fehér kiütés, az élvezeti értékéből semmit nem von le. Örülök neki, hogy sok csupasz belső oldal után egy ilyen izgalmas képpel találkozok a tok szétpattintása után. A lemeze szitázása is szép. Cézár magányosan szomorkodik. Hát tegyük be a lejátszóba és máris boldog lesz.

Belbecs

Ismét nem kell csalódnunk. Ugyan egy rövid kis bevezető után statikussá válik a menükép, ettől még nagyon szép és kezelhető. Az egyes alpontokban külön majmokat kapunk háttérnek ezzel is elkülönítve és mégis valamiféle egységként kezelve a menü felületét.

Ami nekem zavarja a szememet, hogy a kép egy sötét tónust kapott. A moziban mintha nem lett volna sötét, de barátnőm szerint ott is ugyan ilyen volt. Tulajdonképpen mindegy is, hogy milyen volt, a lényeg a mostan van. Most pedig nem tetszik. Éles és zaj mentes, de nekem egy kicsit sötét. (Mondjuk közel sem annyira mint az Alein VS. Predator 2-ben, aminek a kép minősége legközelebb csak a rémálmomban jöjjön elő.)

 Extrák tekintetében nem mondanám, hogy dúskálunk a jóban, ám mégis kapunk háttérinfókat. Egyrészt a digitális majmok születéséről, másrészt pedig a Majmok bolygójának világáról. Sőt, a kimaradt jeleneteket is megnézhetjük.

 A Blu-ray-esek több extrát kaptak, ami érthető a lemez nagyobb kapacitása miatt. (Persze egy plusz lemezzel a DVD-sek is kaphattak volna még anyagot, de ne legyünk rosszindulatúak:).) Összességében a Majmok bolygója Lázadás megéri az árát. Pláne ha valaki az eredetinek is nagy rajongója volt. 

A fotókért köszönet Ivettemnek!