Barátságos dínók és kevésbé barátságos emberek

MV5BMjEyMTY3ODA1OF5BMl5BanBnXkFtZTgwMDk1NTIzNjE@._V1__SX1218_SY859_

Lassan már az ünnepre hangol a filmkínálat is. Lesz animáció, karácsonyi horror, egy thriller és magyar fesztiváldíjas alkotás is. Ezeket lehet nézni a héten.

Az idei második Pixar 

Dínó tesó – Az Agymanókkal idén egyszer már újra bizonyított a Pixar, most is a lehetőség, hogy hamarosan nyakunkba szakadó folytatás cunami után még egy eredeti történetet kapjunk tőlük. A Dínó tesó egy olyan világban játszódik, ahol a dínók nem haltak ki, sőt amennyire a trailerből le lehet venni, a világ fordítva működik, vagyis a dínók jelentik a civilizáció csúcsát. Mindkét moziban lehet nézni.

Maja mosodája

Szerdai gyerek – Horváth Lili a Fehér istenben szereplő volt, itt pedig már a film rendező és forgatókönyv írója is egyben. Érdemes odafigyelni az alkotásra, mert a film Karlovy Var-ban két díjít is begyűjtött, sőt komoly jelölései voltak a stockholmi és a kairói filmfesztiválon. Bár tudom a nép inkább az amerikai akció és képregényfilmekre van ráállva, azért a Savaria moziban, ez is nézhető.

Lidérces karácsony 

Krampusz – A karácsonyi filmek mindig jók és vidámak és együtt nézheti őket a család. Majdnem. A Universal gondolt egy szokatlant és fantáziát látott egy régi mítoszon alapuló történetben, amit mától meg is nézhetünk. Egyben pedig a fejünkbe véshetjük, hogy miért is kell jónak lenni karácsonykor. Meg azután is. Cinema Citybe jön el a patás.

Kőkemény FBI thriller

Szemekbe zárt titkok – A végére pedig egy igazán nagy ágyút hagytam. Aki a nyomozós, FBI thrillereket szereti, az ezért oda lesz. Már a szereposztás is parádés, Nicole Kidman, Julia Roberts, Chiwetel Ejiofor. A film író-rendezője pedig az a Billy Ray, aki az Éhezők Viadalát és a Phillips kapitányt is jegyzi. Sőt utóbbiért Oscar jelölést is kapott. Ha valaki akar egy jót izgulni, ez remek alkalom lesz hozzá Cinema Cityben lehet nyomozni.