Michael Fassbender véreskezű királygyilkos lesz

Jack Black szörnyekkel csatázik, és megnézhetjük a cannes-i filmfesztivál aranypálmás filmjét is.

macbethheader

Kacsafar

Libabőr – Rob Letterman új filmje, ami persze időzítve halloweenkor adott ki a Sony. Az egyébként jópofa, hogy a trailerben itt ülnek a Hotel Transzilvánia karakterei és velük próbálják meg eladni a filmet, ami tulajdonképpen a Jumanji elferdített változata. Maga a mozi amolyan könnyed családi „borzongás” jósol, bár inkább kalandfilm mintsem horror lenne. Jack Black és családja muszáj lesz visszaterelni a kiengedett szörnyeket a könyvekbe, különben balhé lesz, nagy balhé. Mindkét moziban vetítik a filmet.

Shakespeare klasszikus 

Machbeth – William Shakespeare egyik legkomorabb darabjának szokták címkézni a Machbeth-et, most pedig Justin Kurzel nyúlt hozzá a klasszikushoz. Bár a filmes első rendezése ez a film, azért Michael Fassbender jelenléte már magában is garancia a sikerre. A Savaria moziban nézhető a színházi klasszikus.

Aranypálmás migráns

Dheepan – Egy menekült története – Egy nagyon komoly és mély film az újra kezdésről, ez a Dheepan. A film egy Sri Lanka-i menekült „családról” szól, akik Franciaországban próbálnak meg boldogulni, miután otthonról menekülni kényszerülnek. A film Aranypálmát nyert a Cannes-i filmfesztiválon. Savaria moziban nézhető!