A gárda-film és drogbárók uralják a mozikat

Na meg két fantasy is. Soroljuk a heti mozi-bemutatókat.

20150110fenyo-ivan-veszettek-666x415

A gárda-film 

Veszettek – Hogy mi a baj a magyar filmekkel? Hogy általában félnek aktuálpolitikával/ közélettel foglalkozni. Vagy ha mégis megteszik ezt akkor annyira propaganda cucc jön össze belőle, hogy az már szinte fáj. Pont ezért a hét, és talán az év második felének legfontosabb magyar filmje lehet a Veszettek, amit a köznyelv máris csak mint a Gárda-filmet emlegeti. A szerzőpáros már jó néhány minőségi darabot letett az asztalra. A romantikus vonaltól kezdve, egy jó kis thrilleren át, volt már szinte minden a tollukból. Bízhatunk tehát abban, hogy Divinyi Réka és Goda Krisztina ismét megugorják azt a bizonyos lécet. Az pedig már egy másik kérdés, hogy mennyire kapunk előítéletes filmet, vagy egyáltalán mennyire lesz részrehajló bármelyik oldalra is.

Vin Diesel megint kőkemény 

Az utolsó boszorkányvadász – Őszintén megmondom, nem nézek ki sokat egyelőre, ebből a fantasy-akciónak kinéző Vin Diesel filmből. Persze a fantasy egy ideje nagyon felkapott műfaj lett, ezért is nehéz benne lassacskán újat és maradandót alkotni, és a héten ez az egyik. A film készítői között nem nagyon találunk nagy neveket, ha csak azt a Cory Goodman nem vesszük annak, aki korábban a Pap – Háború a vámpírok ellen című „kasszasikert” összehozta. Szóval Vin Diesel fanoknak persze kötelező, de túl nagy durranást előre senki ne várjon.

Peter

Pán – És ha már fantasy, itt a héten a második. A Pán eléggé hányattatott sorsú produkció volt. A Warner maga sem hitt a produkció sikerében, így aztán rendesen el is tolták a bemutatót a nyári nagy blocbuster szezontól, egészen az őszre. Ez a taktika sem nagyon jött be, a produkció 150 millió dolláros költségvetéséből az első, nyitó hétvégén 15 milliót tudott csak bezsebelni a film. Pedig látványosnak ígérkezik, a baj csak annyi, hogy Peter Pan sztorijában nem érzek annyit, hogy egy előtörténetre bárki is kíváncsi lenne, még akkor sem, ha egy hülyefrizurás Hugh Jackman-t toltak ki a kirakatba.

 

Sicario – A bérgyilkos – A hét legnagyobbjának remélt durranását hagytam a legvégére. Mexiko, drogkartell, CIA, Emily Blunt. Igazán kemény, zúzós, tökös filmre lehet számítani a Sicaro kapcsán. Egy igazi zsaruk vs. rosszfiúk történet, ahol nincs kegyelem. Nincs is nagyon mit hozzáfűzni, indulás a moziba!