Matt Damon a Marson ragadt!

De tarts ki Matt, jön a segítség! Ezen kívül pornószagú szerelmi sztori és házassági évfordulót ünneplő pár a mozikban.

MV5BMTc5OTgyODI3N15BMl5BanBnXkFtZTgwMjE0MDE5NTE@._V1__SX1218_SY859_

A Marsi Anikó 

Mentőexpedíció – A rossz nyelvek azt mondják, hogy azért kellett Marsi helyett Mentőexpedíció címet adni a Martian-nak, mert eddig Magyarországon az összes Mars-ot a címében rejtő film ólajtónyit bukott. Hát cím ide, vagy oda, a nagy esély van rá, hogy ez a film pont, hogy nem lesz mellélövés. Az összes előzetes kritika az égig, ohh pardon, a Marsig emelte az alkotást és ezt tartják Ridley Scott visszatérésének a sci-fihez. Scott mesternek azért volt jó néhány mellényúlása az elmúlt években ezt kár lenne tagadni, de most újra abban a műfajban alkotott maradandót, ami annak idején naggyá tette. A film nézhető mind a kettő szombathelyi moziban.

Egy kis pornó mindenkinek kell

Szerelem – Hát nem először merül fel a kérdés, hogy hol a határ a filmművészet és az öncélú pornó között. Ez a film egy újabb fejezet lesz a nagy egyetemes vitában. A Szerelem nagybetűs 18-as, úgy ám. Két fiatal szerelméről szól a dolog, akik hát olyan fiatalosan megpróbálják minden lehetséges módon kielégíteni a másikat. Egészen addig megy a móka, amíg egyszer csak egy hármas együttlét után, a harmadinak bevett lány terhes nem lesz a fiútól. (Hát nem egy felelősségre nevelő film az biztos.) A gyereket megtartják, a pár élete pedig teljesen felborul. Dráma ez kérem a javából. Savaria moziban lehet perverzkedni.

Az ünnepi pillanat gleccserrel van kikövezve 

45 év – Egy brit kamaradráma, a 45 év. Érdekes dolgot vet fel, mert a film feszültségét csupán érzelmi töltetek és egy kényes egyensúly felbomlása okozza. Főszereplőink egy 45-dik házassági évfordulójukat ünnepelni készülő házaspár, akinek életét az borítja fel, hogy a férfit értesítik a nemrég eltűnt szerelme holtestének megkerüléséről. A test ugyanis egy gleccserbe fagyott bele. A volt szerelem „felbukkanása” pedig nem hagy maradéktalan nyomot a pár életében. Savaria moziban nézhető, nem csak házaspároknak.