Antonio Banderas lelket önt a föld alatt rekedt chilei bányászokba

Antonio Banderas a bányaszerencsétlenséget szenvedett és a föld alatt rekedt chilei bányászok egyikének szerepében önt lelket társaiba a The 33 című filmben, amelynek előzetesét a Warner Bros. és az Alcon Entertainment mutatta be.

the_33_trailer_screenshot_h_2015

„Ti vagytok a testvéreim – összefogunk és kijutunk innen” – biztatja Banderas a munkásokat a keddtől látható trailerben, és hozzáteszi még: „Hiszek abban, hogy kijutunk, mert hinni akarok benne!”

A Patricia Riggen rendezésében forgatott dráma a 2010-ben föld alatt rekedt 33 chilei bányász igaz történetét meséli el. Az egész világ lélegzetvisszafojtva figyelte, hogy mi történik a 69 napra 200 emelet mélységben rekedt emberekkel, miután a San José-i réz- és aranybánya beomlott.

A filmet működő bányákban, Kolumbiában és Chilében forgatták. A történetben előkerül néhány személyes szál is, amely a bányászok életébe is betekintést enged a szerencsétlenség hátterében.

A produkció főszereplőinek listáján olvasható Juliette Binoche, Mario Casas, Lou Diamond Phillips, Rodrigo Santoro, Gabriel Byrne és James Brolin neve is. A zenét a néhai James Horner szerezte, akinek ez a film az utolsó munkái közé tartozott.

A The 33 premierjét augusztus 6-án tartják Chilében, az észak-amerikai mozikban november 13-tól játsszák.

-mti-