Nyílt castingon keresik a Harry Potter tankönyvére épülő filmtrilógia női főszereplőjét

Nyílt szereplőválogatáson keresik a J. K. Rowling nagysikerű Harry Potter-sorozatának világához tartozó Legendás állatok és megfigyelésük című fiktív tankönyvre épülő filmtrilógia női főszereplőjét.

harry-potter-spinoff-movie-fantastic-beasts-and-where-to-find-them

A Warner Bros. filmstúdió közlése szerint egy 8 és 12 éves kor közötti kislányt keresnek Modesty alakjának megformálására. A stúdió szerint Modestyt belső erő és nyugalom jellemzi, továbbá megvan benne a képesség, hogy mélyen belelásson másokba és megértse őket.

A szereplőválogatás szombaton lesz a londoni Excel Centre-ben. A szerencsés kiválasztott az Oscar-díjas Eddie Redmayne partnere lesz a 2016-os év egyik legjobban várt mozijában – emlékeztetett a BBC News.

A háromrészes mozifilm a legendás bestiákért rajongó Göthe Salmandert (Redmayne) követi nyomon. A forgatókönyvet jegyző Rowling korábban azt nyilatkozta, hogy a New Yorkban játszódó történet se nem folytatása, se nem előzménye a sorozatnak, hanem Harry Potter „mágikus világának kiterjesztése”.

Az írónő a Harry Potter-könyvsorozat negyedik és ötödik kötetének megjelenése között vetette papírra a fiktív tankönyvet, amely a történet szerint hetven évvel az ifjú varázslótanonc felbukkanása előtt íródott.

A David Yates által rendezett Legendás állatok és megfigyelésük című mozi a tervek szerint 2016. november 18-án kerül amozikba. A folytatásokra 2018-ig, illetve 2020-ig kell várniuk a rajongóknak.

-mti-