Megfilmesítik Michael Crichton utolsó regényét

Megszerezte a néhai Michael Crichton utolsó, Micro című regényének megfilmesítési jogait a DreamWorks Studios.

01crichton

A 2008-ban elhunyt Crichton, az Őslénypark (Jurassic Park), Az Androméda-törzs és számos további világsikert aratott regény szerzője, haláláig a Micro kéziratának egyharmadával készült el.

A művet később Richard Preston fejezte be és az a HarperCollins kiadó gondozásában jelent meg 2011-ben. Az írás húsz hetet töltött a New York Times sikerkönyvlistáján – idézte fel a Deadline.com amerikai filmes portál.

A thriller egy Hawaiin működő titokzatos biotechnológiai vállalatról szól, szereplői végzett diákok, akik összezsugorodva találják magukat az esőerdőben, ahol nem számíthatnak másra, csupán saját tudományos szakértelmükre.

Annak idején Steven Spielberg álmodta mozivászonra a Crichton Őslénypark című regénye nyomán született Jurassic Parkot (1993) és folytatását, Az elveszett világ: Jurassic Park című filmet (1997).

A negyedik epizód, a Jurassic World, amelynek forgatókönyvét ugyancsak Crichton regényéből készítették, jó úton halad afelé, hogy 2015 eddigi legtöbb bevételt hozó mozijává váljon.

 -mti-