Támadnak a lilák!

Legalábbis ha a heti mozi bemutatók közül az animációt válasszuk. De ezen kívül lesz szokásos amcsi vígjáték és bérgyilkos bosszú.

MV5BMjEwNDg3NTU4MF5BMl5BanBnXkFtZTgwMDY5NTE5NDE@._V1__SX1218_SY859_

Lila libák ligete

 

Végre otthon! – Aranyos kis mesével állt elé a DreamWorks. Ez pedig a lila kis földönkívüli lények Föld foglalását bemutató Végre otthon! Sokat most nem rizsázok róla, hamarosan úgyis jön a kritika. Bővebben majd ott. Elől járóban azonban annyit, hogy több szálon végigfutó cselekmény, jó zenék és okosítás a gyerekeknek. Szóval minden benne van ami egy 6 éven felettinek kellhet a szórakozáshoz. a film rendezője Tim Johnson pedig nem kispályás. Bizonyított már a Z, a hangyával, a Túl a sövényennel és most azt a bizonyos lécet ismét meg tudta ugrani.

Heti alpáriság

Bérhaverok – Ahogy régen az MTV szlogenje mondta, nincsen kedd sorozat nélkül, úgy lassan a magyar mozik is kiírhatnák, hogy nincsen hét alpáriság nélkül. Köszönet persze az amerikai filmstúdióknak (Kösz, de nem kösz!). A Tom Hanks-féle Legénybúcsú óta pedig az esküvők köré szőtt primitívség különösen kelendő. Most ismét erről van szó. Az Agymenők Pennyjének ugyanis beköti a fejét egy lúzer. (Eleve milyen is az amikor a jó nőt elveszi egy lúzer???). Akinek muszáj valahonnan esküvői tanúkat és kamu barátokat felhajtania, mert neki egy szál spanja sincs. Ez pedig persze, hogy rengeteg vicces szitut fog majd szülni. Naná! A kritikusok még 30%-ot sem adtak rá, a közönség azonban bírta a dolgot. Szóval akár egy buli előtti mozinak beillhet.

Sean Pean irtó pipa

Gunman – Újabb korosodó hollywood-i színész ölti magára a tökös gyerek szerepét. Kíváncsi vagyok, hogy a szinte már huszadszor eljátszott, legkiválóbb bérgyilkost tegyük már el láb alól sztorival ezúttal mire mennek. A történet vázát ezúttal egyébként egy már korábban megjelent könyv adja. Hogy ez most jelent-e egyáltalán valami pluszt vagy sem? Meglátjuk. Minden esetre a szereposztás figyelemre méltó: Sean Pean, Idris Elba, Javier Bardem. Bár a külföldi kritikák nagyon lesújtók. IMDB: 5,6/10, Rotten: 12%.